Thursday, March 3, 2011

Tutorial Print Screen

hee. tuto lagik. hok nih xdrequestkan oleh sapa sapa pun. tapi saja syok syok nak buat . eh, tp td syaz lu ada tanya wa kan mcm na nak print screen nih ? senang je ok? ekceli en, sebelum ak taw mcmna nak print screen nih, uols tawu dak, susahsusah ak amik henset pastu capture kan ? HAHAHAHA. "cerdik" betui noh ? hihik . kesian gilaa...nasib baik lah ak ada terbaca kat satu blog nih. blog mana ak xhengat la. klu la ak xbca , tah sampai ke la apa ak dok bersusah payah snap apa yg adak kt screen ni pkai fone. HAHAHA.apa apapun terima kasih la dekat tuan blog tersebut.. hihi ;D

oke, caranya begini :

1. Sila tengok pada keyboard anda . dah ?

2. ok, sila cari perkataan nih : PrtSc
ada dak?
nih contoh :
[en google]

3. then korang tekan je button tu .

4. Pastu, sila cari aplikasi 'paint' dlm lappy o pc korang then tekan je Ctrl+V . naah, dah ado kan ? klu korang nak crop , crop je la. klu xnak, save je trus . senang kan ? senang kan? :)

nih contoh yang wa print screen, xpayah susah amik fone nak snap.pastu kena upload segala bagai lagi kan ?
HAHA. mcm penah nmpak ;P



UPDATE !!!
Eh korang, kalau xjadi , try tutorial ini pulak okay? >>>Klik Here<<< before that, buat amal sikit. KLIK HERE


LOVE ; ♥ misluvcoklat ♥

6 comments:

shafiq said...

alahai,kesiannye,
kuno nye..
hihihihi :P

fie, birthday 29 march ni kan ?

misluvcoklat said...

alahai,
dulu jep,skrg xlg..
tahtah die bru tahu apaaa..
agagaga..

jap,sekunokuno i,
i ade fb uuu,
xmcm org tu kan kan?
ahahah :P

yep,birthday fie 29 ni..
hee..
awat ?

shafiq said...

alamak !kantoi i ...heheheh..yela fie,okay, fiq je la yg kuno kan ? :(

alamak,yekee?
kene mghlgkan dri la cmni..
bubye..see you nex moon ;P

misluvcoklat said...

yup, anda jep yg kuno,
HAHAH!
aisey man,
sentap hati mak naak :D
HAHA :P

Shasha ◕ ‿◕ said...

nice tutor.. thnkz :D

misluvcoklat said...

okeh.welcome :)