Sunday, September 29, 2013

Semester 3 !

Assalamualaikum =)



Hai uolssss ! harini baru lah sempat pergi ber blog walking kat blog uolls . nampak tak how busy am i ? haha. kawan aku cakap menyampah kalau dengar aku cakap aku busy . over sangat ! haha. eh ! dah betul wa busy . nak wat guane terr? ahah !


eh , sebelum cerita pasai semester 3 . hari jumaat haritu time tengah hari , wa tido kejap . eh ! jangan cakap wa pemalas eh , sunnah okay tido sekejap di tengah hari . kan kan ? so wa ikot sunnah lar ni tido kejap di tengah hari . haha . tetiba . wa termimpi something . ohmaiii , seriously wa suka gila dengan mimpi ni , tapi sayangnya ia hanya lah mimpi . YES ! mimpi disiang hari . hahaha.




 sedih pulak bila bangun. kenapa lah ia hanya lah mimpi ? *lap air mata. haha. (over sokmo aku ni) jap nak tanya, awak rindu saya ke ? tetiba je temimpi awak . ( hahaha . gedik  gila! phuii XD ) saya tahu awak sakit kan ? get well soon. siyesly , im worry  ! hmmmmmmmm  :(


Alhamdulillah, aku dah okay dari sakit tekak and demam. haritu pegi kelas suara macam jantan ko ! hahaha. rock toksah citer lah. kalah ramli sarip .. time suara wa problem ni jugak la ramai lect  suruh perkenalkan diri . hadoi , bila wa perkenalkan diri suara ala2 ramli sarip semua tengok . hadoi ! aku sendiri pon tergelak ! depa toksah citer lah. konfem gelak ! macam hape hentah ! hahaha xD xpa , dugaan =)


oke continue cerita pasal sem 3 ! . jadual semester 3 aku best jugak lah ! hari sabtu and ahad CUTI ! kalau tak hari sabtu pon hadoo kelas. sadisss gilewww . kalau tak hari isnin non hado kelas tapi tetiba ada kelas bengkel enjin pulak dahhh. spoil mood betoi ! 


subjek untuk sem 3 ni quite tough jugak lah but fun ! yes , fun lah kot .  subjek yang aku rasa macam fun ialah subjek penyediaan makanan . iolss kena memasak hokeyyy ! selalu kat rumah masak air je , goreng telur , masak nasi , masak meggi lah habih koman sangat kan. haha. so lepas ni dah boleh masak nasi lemak , capati , and macam macam lagi lah . Eksaited pulak rasa. boleh jadi colan menantu pilihan ler ni ye ? ahaha. menantu ke hantu ? ops opss=p 


(kepenatan menyangkul buat batas.huhuh)

next ,subjek tanaman . nama pon subjek tanaman so weols kena bercucuk tanam lah kannn . ohh, sakit tangan menyangkul , penat toksah citer lah kan. haha.. habislah kasar tangan aku .. .  so setiap hari jumaat petang , tempat wa adalah di kebun. bercucuk tanam demi sesuap nasi. ahah =P 


jumaat pagi lak wa di bengkel masakan , memasak untuk somi and anak anak kucing dirumah, eh eh !haha. Isnin petang pulak wa akan berada di bengkel enjin. Subjek enjin ni macam quite fun jugak lah sebab boleh belajor benda baru yedak ? tambah tambah bagi perempuan2 macam iols yang tak tahu apa2 pasai enjin ni . memang bagus lah kan . tambah ilmu di dada.eh , kenapa dada, kenapa tak kepala?*think =P



hari selasa and hari khamis wa memang pack ! tak bernafas rasa. hari selasa kelas dari pukul 10 - 7 . tak da gap hokay . lepastu ke kelas itu kena berlari , ke kelas ini berlari. semua kena rushing ! penat ! inilah yang dinamakan pengorbanan. ahaha ! hari rabu boleh lah bernafas sikit. hari khamis lagi lah . kelas dari pagi sampai lah pukul 10 malam ! bapak ah. bukan nak merungut . nak bagi taw je la. hahaha =p 


so sem 3 ni quite tough jugak sebab wa amik 21 jam kredit . hopefully everything okay lah , Ameen. so dah panjang sangat wa menaip ni . till we meet again next entry insyaALLAH. Assalamualaikum =)




4 comments:

Wan Ahmad Izudean said...

pkah blaja kat mana eh? kenapa kena bercucuk tanam pulak..

Murni Amir said...

fuh baca entry ni serious sis pon tumpang rsa letih bag pihak awak . . rasa pack sangat jadual harian awak yew . . hehe tak pe berkorban skit untuk msa depan . . susah dulu sng kemudian ryte . . waaa bestla ada kelas memasak . . nak join ! hehe . . oh sebelum tu suka sangat lagu blog ni :)

misluvcoklat said...

@W A I :saya blaja kt upsi . kos kemahiran hidup . so kos ni semua ada, bercucuk tanam , memasak , enjin n semua lah about life, ihiks =)

misluvcoklat said...

@murni amir: heheh ! taw xpa la. argh ! penattt. haha :P betul tu susah dulu senang kemudian , amin. hee~ kelas memasak ? emm, xdak la best sgt. xsukaaa dah . hehe :(