Monday, December 26, 2011

It's Holiday Babehh ♥


Ikan cencaru ikan siakap ,
masok ikot pintu keluaq ikot tinkap!
sawasdeekap!

Assalamulaikum, Hello,Hai and Sawasdee ka/kurb :)
hok aloh, lamo beno den dop hapdate belog ni norh ! *bajet cam org kesah XD*
ekceli iolsss baru jer balik from holidayh :) Malaysia , im back im back :D mcm kambing ler pulak ! weehee :D* feeling cam baru balik london jeww . hikhik :p padahai pegi Thailand je pun, kahwin sambil berlari kt sana. hikhik :P *gatai*

ekceli iolss pegi PakBara , apa kebenda tuh ? iols pun baru dengor jugak namo tempat nih haa :)
3 femly konvoi pegi sana , femly iolss and femly kawan ayah iolss .  ramai jugak lah kan . semua baru first time jejak kaki kat sana sebab ada orang cakap scenery kat sana cantik, peaceful and blabla .plan nak pegi pukul 9pg  but pukul 1 petang baru boleh pegi, why ? keja la , ada pendatang asing mana tah polis tangkap so as immigration kena la p buat  apakebenda tah malas iolss nak amik tau. hihi. serius agak spoil mood disitu . haih -______-then, bila semua dah langsai baru lah bertolak, dekat je haa , dalam 2 hours pun boleh sampai , ikut jalan pegi wang kelian . pak aiii,time nak naik bukit wang kelian tu , aku mengucap jer. haha ! dahsyat sangat jalan, tajam gila junction dia, pergh ! after 10 years aku tak naik kat wang kelian tu , finally, sampai jugakk ! haha . but weols tak benti pun kat wang kelian , weols terus pegi kat pakbara tu dulu sebab takut lewat sampai , al maklumla semua baru first taim uols :) 


sampai kat pakbara tu , pegi dekat tourist agency , ask about that place, chalet and so on . but , they didnt know how to speak English or Malay . OMG , memang parah la kan. haha. ibarat ayam dengan itik pulak . satu hapa depa cakap kami tak paham, bila kami cakap depa pulak tak paham . payahh! haha . last2 cakap bahasa isyarat leww, ayah aku boleh cakap siam sikit2 je . so agak membantu jugak lha. 


hotel suma penuh then weols stay kat motel je, nama apa aku taktaw sebab dia tuleh tulisan jawi siam . nak baca pun den tiktaw haa :p pakbara ni just like Kuala Perlis , but i think KP is better than that place , except , the beach ! pantai kat sana better banyak sikit la dr kp tuh . and suasana sangat tenang and tak crowded langsong and kat sana pun macam jeti kuala perlis but they call PakBara Pier, if im not mistake :) kat situ adala speed bot utk pegi pulau2 yang cantik la.

dekat sini, weols takpayah risau pasai makanan halal sebab memang kawasan siam islam , tapi iolss tetap rasa cam geli sikit nak makan. haha ! sebab apa taktaw ,tapi makan jugak la kan sebab lapor lapor . and forsuree ler sedapp! ohsemm gituuu ! but , weols order ayam pangang , siap buat isyarat lagi, kawan take order tu bukan maen angguk macam paham , at last dia hntar telur ayam goreng. hahaha. ambik ! :)) but no worries, tetap habes punyoo ! haha.makanan yang weols makan kat sana tomyam , ikan bakar, ikan tiga rasa ,err apa lagi tah . and total harga 1100baht = rm 110 . not bad la kan.


cer mu teka ni gapo dio ? ini adalah belagkas bakar dan dibuat kerabu.
nyumnyum. sodap hingga menjilat jari kaki! the price  250 baht = rm 25 shj.


ikan apatah nama ,. lupa nak tanya . hihi . 3rasa .
200 baht = rm 20.

sim kad thai pun iolss beli untuk sms dengan org kat malaysia ;D
murah siket if nak bdgkan dgn charge maxis - rm 2/sms noks!
mampuih iols nak cas duit . weehee ! sim tu just 49 baht = rm 4.90
then topup 100 baht = rm 10 , kau sms lah pueh2 sebab dia charge murah je :D


ini minachi wa import khas dari thai untuk kau ewan ! hahaha .LOL . ekceli she is the only one who we meet that can speak english . ekceli dia ni pekerja dekat agency pelancongan tu. dia cakap dia islam, "my name is suphoon.  im muslim.assalamualaikum.(siap bagi salam sbb nk prove dia tu islam) my muslim name is rogayah . then dia gelak . aku pun xtaw apa motif dia gelak lepas gitaw nama dia tu rogayah .heheheh!^^ then weols tnya dia pasai nak sewa speed boat sbb weols rncang nak pegi la lawat pulau2 berdekatan . setelah dibincang pi bincang mai , mu taw berapa ? 18000 baht= rm1800 kowt . pffftt -_____- gila bapak punya mahal dowh .  at last cancel. T____T ini ler tempat yang weols rncg nak p tuu , she said its took about one and half hour from PakBara Pier.
cam lawa jer tempat tu .

then , esok tu weols check out motel , then pegi satun . memandangkan weekend and hari ahad, memey tutup lah kedai kat situ . demn sungguh . pastu igt nak p krabu , but kansel jugak pastu nak pegi hatyai , err, kansel jugak >,< last2, shoping dekat wang kelian jugak. ambik kauu. haha.  but sowkay , sekurang2 nya boleh la jugak melawat tempat tue walaupun tak best . 

cuti tahun baru cina ayah aku cakap nak pegi cameron highland or melaka . wait and see ler jadi ke tak . pegi mana2 pun den dop kesahh haa, janji pegi holiday ! eh, bukan lepas cuti raya cina tu aku ada midsem exam ke ? err , D.I.C (do i care) ? hehe. kbye :)





4 comments:

Solihahazahar said...

woww bestnya. saya cuti ni dok rumah jee sobsob :(

misluvcoklat said...

ehehe.
xde best sgt pun :)

Amirul Ikhwan said...

sawasdeekurb ,
minachi tu lu bwk balik utk wa,
wa terharu dowh :')

misluvcoklat said...

haha!
lu gegeh bhaii ! XD
-______-