Sunday, May 29, 2011

TUTORIAL: CARA MUDAH AMBIL URL GAMBAR DALAM PC/LAPPY KORANG .

 assalamualaikum koranggg~ weeheee ~ malam ni ingat nak buat tutorial sikit sebab ada yang bertanya . maaf lah lambat , maybe lepas ni saya mungkin jarang dah buat tuto bagai ni sehinga lah 29 APRIL 2012 ni !huuuyooo~ xlama lagi kan ? (mata ke atas tangan ke dada XD )

okay, kali ni saya just nak share jer lah cara saya nak amik url gambar yang ada dalam pc/laptop saya. kalau korang nak ikot cara ni pun silakan lah, kalau ada lagi mudah pon buat lah.saya just nak kongsi jer . kongsi ?lu langsi lu mati..wee~nak tengokkk T_____T kehkeh. salah topik pulak.


okaylah. ini cara saya nak amik url gambar yang ada dalam laptop saya ni :

Firstly , korang buat lah seperti nak post entri tu,so, sila click

Secondly, kemudian , muncul lah tempat untuk kita menaip entri tu kan? ha, kemudian korang upload jer gambar mana yang korang nak ambik URL tu okey ?


Thirdly, bila dah upload, right click dekat atas gambar tu , then ambil lah copy image URL tu .then paste kan jer kat mana yang perlukan url image tu okay ?


Finally, bila korang dah habis amik semua image url tu, korang just tekn jer button close tu, xpayah lah tekan publish post tu okay ? senang jer kan ?  KLIK SINI sikit.okay thnx =), selamat mencuba !

5 comments:

ArulchelseA said...

tq utk info ni...bnyk kali cuba..tuto ni buat sy dpt..tq

GadisKotaKosong said...

thnks :}

misluvcoklat said...

most welcome ;)

syamilahani said...

terima kasih
'

Fariz Petra said...

bukan main susah lagi nak ambik url dye, thanks a lot ya. i da add u dekat circle. :)