Sunday, May 1, 2011

Tutorial Cara Centerkan sidebar tittle + Post tittle.

assalamualaikum . ini merupakan tutorial ke-2 untuk hari ini . hehe. ekceli tuto nih direquest oleh owner blog sangat setia . maap ye sebab saya susah nak paham apa awak tanya tu. hehe. ekceli nak bgtau melalui shoutbox jea. tapi risau dia xpaham pulak, so i decide buat je lah entri . manetaw orang lain pun boleh refer sama, oke, straight to the point ikut cara ni jer kay :


1. Dashboard ---> Design ---> Edit HTML---> tick pd expand widget template tu .


 UTK CENTERKAN SIDEBAR TITTLE

2. Ctrl+F utk cari kod ni :
h3.post-title {

3. dah jumpa ? paste kan koding ni dibawah kod h3.post-title { tu tadi kay ?:
text-align:center;

UTK CENTERKAN POST TITTLE

2. Ctrl+F utk cari kod ni :  
h2 {
3. dah jumpa ? paste kan koding ni kat bawah kod h2 { tu tadi okay ?:

text-align:center;

 4. preview ---> Save !


oke siap :) Selamat mencubaaa ! :D
LOVE ; ♥ misluvcoklat ♥

4 comments:

sangat setia said...

thanx :)

lisa min said...

hai awak. macam mana pulak nak buat icon follow dan dashboard kat belah atas kanan blog macam awak ni?thanx..nice blog!

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.moshi moshi.visit here^^ nice blog.
Feel free to read my new entry @ frommetoyou~
(^____^)

misluvcoklat said...

@sangat setia : okeh.welcome :)

@lisa min: oh,jpg sy buat tuto kay :)

@gmbar tedy bear: hehe.thnx :) okay .