Tuesday, May 3, 2011

Tool: jenis-jenis border .

Korang, n3 nih just nak post jenis2 border yang boleh kita guna pakai untuk buat border sidebar tittle ,post tittle and so on lah . mcm2 korang boleh pakai dgn border nih .


-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
}




-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
}






 -moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
}


 -moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}




-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}

 




-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
}



so, korang boleh lah pilih jenis border yang korang nak oke . copy jer kode dlm kotak tuh . benda nih korang boleh guna untuk bentuk  blockquote , sidebar border+date header , post tittle border dan macam2 lagi lah . KLIK SINI please.thnx :) 



credit: Putrry Nasuha .



LOVE ; ♥ misluvcoklat ♥

3 comments:

puteh Nazumie said...

macam maner nak guner?kne taruk kat edit html yg lam design kew?kalau ye....nak letak bawah coding aper lak??

misluvcoklat said...

bentuk border ni kita bolih guna utk bentukkan sidebar title/border post title/ utk blockquote ker ..huhu..awk try usha tuto sy .. thnx :)

SukaKomenKongsi said...

macamner nak pilih gmbar boder pun xde?