Tuesday, April 19, 2011

Tutorial good bye page alert .

assalamualaikum korang . ekceli ni post sebelum lunch aku . ak tengah lapor giler nih , tp nasik xmasak lgi sbb nak wat entri nih . kekeke..oke aku tipu . nasik tgh dok masak ler. straight to de point , aku bkak formspring aku td ada org tanya mcm mana nak buat benda nih :
benda nih dinamakan good bye page alert kot . tah la , kalu dulu aku penah wat welcome page alert kan ,oke skrg nih aku nak buat goodbye page alert plak. benda nih akan muncul bila korang nak kuar tu ala time korang tekan button [X] tu :) okay, klu nk buat sila ikot step ni jea okay :

1. Dasshboard --> Design --> Edit Html --> tick Expand widget templates.

2. tekan Ctrl+F untuk cari koding ni :
</head>

3. oke dah jumpa ? then korang kopi koding ni & paste kan kat bawah kod </head> tadi tu :

 <script type='text/javascript'>
// goodbye alert
function goodbye(){
alert('kata kata korang');
}
parent.window.onunload=goodbye;
</script>


p/s: kata kata korang tuh korang tulis lah apa korg nak  cakap kay :)

4. Save !

Siaaaapp, okay, time utk aku  lunch .lapor lapor ! okaylahhh, babai & selamat mencubaaaa ! :)



LOVE ; ♥ misluvcoklat ♥

4 comments:

syazana.not.single said...

ah, lu ckp psl nasik plak.
wa tngah posa ne.
hak3.

Roy said...

hurmmm..mnarik...time kaseh..ahahah

misluvcoklat said...

@syaz: ecece !
lu nak cakap yg lu posa lah ni..
kahkah..
omg..posaa?
raya dah dekat wa xhabeh lagii..
ohmy.....

misluvcoklat said...

@roy:
ahaha..
thnx & welkem derr :)