Friday, April 15, 2011

Tutorial : Bila link di klik, link tersebut terbukak pada new tab .

selamat hari hari . mood sangat lah xtaw nak buad apa , keja dok layan lagu jiwang .hikhik. besa ler tu tp mood aku xjiwang ,mood aku rock !yeyeah! *sila buat cara amok okay ? hee~okaylah , drpd aku dok tunggu video madluthfi90 kat youtube tu dok loading , baik aku buat tuto.awat lambat xtaw tenet memalam cmnih, ptg td okay plak .hish ;D

okayokay, straight to de point , aku nak buat tuto pasai apa tah ?haa,. pasai ni --> bila link dlm post/page kita diklik , link tuh akan terbukak pada new tab .paham ke xpaham ni ? hee~okay, senang cita , hampa try klik LINK NI ,ha. dia terbukak kat page lain kan?haa, itu laa,,klu x dia akan terbukak ikot page nih jugak kan?
oke,xpayah jawab sebab aku xdgq..hee~

okaylah , just ikot step nih ja no :

1. Dasshboard --> Design --> Edit Html --> tick Expand widget Template (xtick pon xpa kot)

2. tekan Ctrl+F utk cari koding nih :
<head>
3. dah jumpa ? okay kopikan koding ni dan paste kan dibawah koding tadi :
<base target='_blank'/> 
so, dia akan jadi camni , contoh :
<head>
<base target='_blank'/> 


4. pastu jangan lupa SAVE . siap :)

selamat mencubaaaaaaa :D 

LOVE ; ♥ misluvcoklat ♥

2 comments: