Thursday, March 3, 2011

Tutorial letak lagu dalam blog :)

n3 ke tiga utk hari ni. nah aihh, sakan . haha . and it about tuto again :) ekceli, la nih mmg tgh mood membuakbuak klu nak wat tuto. agak2 bla lah nak wat hutang tag tu ha? haha . satgi lah, cheq buat tuto dulu. hee.

meh sini cheq nok tolong , ikot step inih  ajo yo encik Muhammad Hazwan :)

Ada dua jenih, so ikt suka lah nak amik yang jenih mano yo :)



Music Player WITHOUT Pause

1. sila pergi ke SINI

2. Kat situ hampa search la lagu yang hampa nak . then copy code tu .
3. hok ni cara nak letak dalam blog . mcm besa,

Design >>> Add a gadjet >>> HTML/JavaScript .
then paste/ CTRL+V je.

4. SAVE ! bereh :)

ATAU

Music Player WITH Pause

1. Sila pergi ke SINI . (atau kt mana website lagu yg hampa nak)

2. Then, search la lagu mana yang hampa sukaaa :)

3.next, dah korang search, dia akan naek byk2 file tawuk ? klik je la file mana yang hampa suka .

4.lepastu, ampa cari EMBED OPTION mcm ni :


5. klik jep copy. then kembali ke blog.

6. Design >>> Add a gadjet >>> Html/Java Script. paste/ CTRL+V .

7. SAVE ! bereh :)

hope dpt membantu :)




LOVE ; ♥ misluvcoklat ♥

12 comments:

Muhammad Hazwan said...

time kaseh...

misluvcoklat said...

sama - sama :)

amirah zulkifli said...

asal x bleh??

misluvcoklat said...

yang mana satu awak buat ? senang awak amik lagu dekat ayoauaataube lah, try refer tuto saya yang cara amik lagu dari youtube tuu =)

Anonymous said...

I like your ideas. They are interesting, and they should be definitely put into action. kamagra online

Intan Lysha said...

da buat da tapi ad msalah... knape bile nak play lagu tu kite kna tekan play... bkan ke die biasenya play sndri

misluvcoklat said...

yeke ?
erm try tgok tuto sy yg lgu from utube tu =)

masyiFadz said...

tq yer,,,,sy bt jadi...heee

misluvcoklat said...

congrats! heheh :D
anywy , welcome :)

Gadies Semasa said...

Mcm mane nak buad header yg comeyy tu ? ajar sikit bolehh ? :)

Gadies Semasa said...

Mcm mane nak buad header yg comeyy tu ? ajar sikit bolehh ? :)

Gadies Semasa said...

Mcm mane nak buad header yg comeyy tu ? ajar sikit bolehh ? :)