Thursday, March 31, 2011

TUTORIAL icon cute tepi dot dot dot XD

assalamualaikum ... okeh , aku nak buat tuto ni . pasan tak lepas selang satu entri jer mesti tuto en ? huhu.. aku bukan nyer nak buat pala or so on . dah org tanya so aku tolong lah kan. xsalah kot ? kan ? sharing is caring :)hee~hem , okay lah , tuto nih aku pon xtaw nak letak nama hapa . haha XDso aku letak ikot sedap ati aku jea.. hahaha ..wateverrr~okaylah  tuto nih ditanyakan oleh adik NADIA ni .


oke , adik ikut cara ni je kay . senang je :




1. sila pergi ke SINI utk mendapatkan gambar yang cute cute .

2.  then  amik Animated GIFs .

3.  pastu cari lah gambar cute yang jadi pojaan ati korang , klu aku , aku amik "mini" punya . ada mcm2 yg cute kat situ .
4. oke . then , cari lah kan . dah jumpa korang klik kan gambar yg korang nak tu . pastu kopikan HTML code nya . contoh :



5. oke, dah kopi . kembali ke blog anda . sign in . mcm biasa ;
Dashhboard >>> Design >>> Add a Gadjet >>> HTML/JavaScript

6. then , paste je kod tadi & klik Rich Text . then dia akan keluar lah gambar tadi tu . pastu tepi tu tulis je nama or apa2 je yang anda nak oke ? klu nak center kannya mcm no . 2 tu just tmbah code nih je <center> HTML CODE GAMBAR </center>


    ---> 

7. oke , mcm tu jea . pastu tulis je apa2 yang nak kat tepi tu okay ? and ulang step yg sama ja untuk boh gmbar lain ok. harap korang faham lah apa yg aku bebel kan nih . haha XD oke. jangan lupa save bila siap ,. thnx yaww :)



p/s : ada sapa2 nak bagi suggestion tuto nih nama apa? siyes aku xtaw nak letak nama apa. hee XD

p/s/s : tetiba jantung aku berdengup kencang . omaigod.. hahaha XD


LOVE ; ♥ misluvcoklat ♥

9 comments:

Nadia Afrina Abdul Latif said...

tenx aka foe the tuto . bergune sngt2.

misluvcoklat said...

@Nadia Afrina Abdul Latif
oh..okay :)
welkem ..

nelly said...

wah ..maceh bagitahu !

misluvcoklat said...

@nelly
oh, okay,
welkem :)

Anonymous said...

Pretty! Thіs has been a really wonԁerful artiсlе.

Thanks for supplying these details.

My site ... WEBSITE ERSTELLEN WEBSIT ERSTELLEN

Anonymous said...

I dоn't know if it's just mе or if ρerhapѕ
eνeryone else ехperіencing pгoblems wіth your blog.
Ӏt аppears lіke some оf thе tеxt
within your content аre running οff the scrеen.
Cаn someone elѕe ρleаse comment anԁ let me κnow if this is happening to them too?
This could be а issue wіth my ωеb browѕeг bеcause I've had this happen before. Thank you

Here is my site :: Creare un sito web Fare un sito Creare Sito

Anonymous said...

Ι raгеly creаte reѕрonses, howevеr i did ѕome seаrching and wound uρ here "TUTORIAL icon cute tepi dot dot dot XD".
Αnd I ԁо haνe sοme questiоns for уоu if it's allright. Is it just me or does it seem like some of the responses appear like written by brain dead individuals? :-P And, if you are writing at other online sites, I'd like tо follow аnything fгeѕh you have to
рοst. Coulԁ you list of every onе οf
all уouг сοmmunal pagеs like yοur linkedin profіle, Facebоok page or twіtter feed?


mу web-ѕіte :: website generator mla format

misluvcoklat said...

yeah, i do think so ! :D
hmm btw , i only have facebook account . Just search for Shafiqah Rashid . When u addding me, let me know coz i didnt approve any stranger. Thanks :)

Anonymous said...

I couldn't resist commenting. Perfectly written!

Also visit my homepage; Creer site