Monday, February 28, 2011

Tutorial Scroll dalam post :)

 As salam uols :) aww ~ pagi tadi bila i bangun en, i nampak ada laptop atas meja , oke i mimpi agaknya , then tidor balik .. alarm bunyi i pun bagun la, tengok sekali lagi , YA ALLAH, Im not dreamingg.. betul ada laptop atas meja . YAY! my sis didnt bring her lappy this week. aww ~ sukaaa okeh . btw over tak over tak ? hehehe :p.

oke, xdak idea nak ckp sal apa . so nak wat tuto sal scroll dlm post lah. dah lama i cri oke , last2 i google je. Scroll dalam post tu menatang hapa ? bukan menatang tapi sejenis makanan yang xleh makan. hoho. nah, tgok je bawah ni okay ?







 Bila rindu kusebut namamu ;)
Tanpa ku sedar aku tersebut namamu
Mengapakah hanya dengan tiba-tiba
Aku pun menjadi rindu
Dan wajahmu ku terbayang
Adakah engkau pun begitu merindu

Bila ku rindu aku tersebut namamu
Bila ku resah ingin rasa ku bertemu
Aku jadi tak menentu
menunggu kehadiranmu
Mengapakah lama hilang tanpa berita

Apa khabarmu di sana kekasihku
Semoga engkau tak lupa padaku
Jangan biar ku merindu
Jangan biar ku tertunggu
Sepinya di hatiku menunggumu

Bila ku rindu aku tersebut namamu
Di dalam mimpi aku dibelai olehmu
Indah sungguh percintaan
Indahnya berkasih sayang
Betapa aku merindu kepadamu

aww~ jiwang dak ? jiwang dak? haha. sj bg contoh lerr .
,


 scroll box nih boleh boh macam2 tapi boleh pendekkn n3 . en ? en? nk boh apa pon boleh. gambaq ka apa ka. boleh ajo, cuma yang xleh letak pon korang lah. tak celuih kot. hehe.

okeh, xmaw cakap byk lagi , just ikot step ni je ya :)

1 . macam biasa , klik pada NEW POST utk buat n3 .

2. then, bila korang nak letak kan scroll box tu, sila salin coding dibawah ini , xbleh kopi taw,stg dia xjd. cek pon xtaw pasaipa..huhu,,INGAT! jgn kopi , TAIP SENDIRI !klu xcaya try la kopi, konfem xjadi kot.kehkeh..sila TAIP coding ni :
<center><div style="background: transparent none repeat scroll 0% 0%; border: 1px solid; height: 200px; overflow: auto; width: 320px;">


Kat sini letak je ape korang nak letak, gambar ke , ape ke. bisa aja dong :)

</div></center>
NOTA JARI : tulisan kaler purple tu hmpa boleh ubah taw. ikot kesesuaian blog & citarasa hampa okehh?

Hope dapat membantu :)
tengkayu ..


LOVE ; ♥ misluvcoklat ♥

2 comments:

Siti nAdiA (NaSz) said...

kalo nak wat kat sidebar mcm ne plk..ikut cr ni gak ke..mcm nak bubuh follower yang best2..msti bnyk..nak gune scroll ni..

misluvcoklat said...

maaf lambat reply ..hee ~saya rasa xikot cara ni kot. dia lain sikit..huhu...insy lau sempat sy buat tuto ye ;)