Monday, February 21, 2011

Tutorial membuat Signature :)



as salam . n3 nie nak wat tuto sal signature utk setiap post. seperti korg sedia maklum , tuto nih di requestkan oleh sis LG . tuto nih ada 2 part and sis LG dah tawu cara wat signature tu kan, just trus ke part ke-2 je lah okay :)


PART 1 : SIGNATURE

1 . utk membuat signature , sila ke SINI .
here, korang nak sign up pun xpa XMAW pon xpa. aiman xkesah .
2. Sila klik " CLICK HERE TO START"
3. the, clik "Using the signature creation wizard'
4. then buat lah ikut step by step dya mgikut citarasa korang smpai lah finish okay :)
5. after that, sila klik pada " want to use this signature'>>> generate HTML >>> generate a code for my handwritten signature .
6. kopi je code kat situ




PART 2 : Cara utk letakkan signature dalam setiap post :)


1. Design >>> Settings >>> Formatting
2. sila scroll page ke bawah sikit then anda akan nampak POST TEMPLATE . okay, here korang paste kan coding signature korang td tuh secara otometiknya nanti setiap post korang akan ada signature okay.
3. Save settings . naaah, dah siap pon kan ?

hope dapat membantu, klu ada pape pertanyaan sila tanya di dlm ruang komen je okay. tengs :) 



3 comments:

LittleGurl said...

sweety!akak da dpt buat! yea! tapi kat previous post xjd la kan? yang baru je la kan?

misluvcoklat said...

yup.
tahniah kak.
hehe.
a'ah.
yang bru je bru dia ada ;)

nienahubby said...

knp x jd.. hurmm~~