Saturday, February 5, 2011

nak cakap pasai banjir jugak boleh ?

hye hye !mola2 cheq nak cakap ! AAHHH, LEGANYAAAA!awat? awat?finally, dah okey pon laptop nih, dah buleh install dah broadband ni..huh~

okeh, tadi time  bw, cheq terbaca lah n3 dekat ' Blog Aku Bukan Blog Bapak Kau' , dia cakap pasai banjir kat tempat dia. so , kalau cheq nak cakap pasai banjir jugak boleh ? hehe :) awat kat perlis pon banjir jugak kah ? aiseyman, alhamdulillah, xbanjir. tapi last year banjir lah .bulan november ekh banjir tu kan? aah, yang penting sebelum spm n one week before raya haji .

ujung taun lepas kawasan utara, ha, awei taun neh bhg selatan pulak kan. ya allah, serius cheq cakap , sangat tersiksa okay ? btw, cheq paham mcm na perasaan depadepa yang dilanda banjir la ni. argh, speechless lah cheq ckap, tak leh nak describe betapa , arghh, xtaw na habaq cmna. HAHA. ober ja lebih nih.. hakhak :P  plus lagi time banjir tuh lektrik xda.gilos, tdoq dlm kelam la, bg cheq ok la, bygkan umah yg penuh ayaq tu weh?kalau2 ulaq masuk,x ka naya? huih.

seyezly cheq habaq, banjir taon lepas tu mmg paling the terok kot, rumah hok yang xpenah masok ayaq pon masok time banjir ritu, tapi rumah cheq, alhamdulillah . tak masuk pon. awat tak masuk ? mana aci kan? hehe, aci dok india, apapun, rumah cheq umah yang xdak bawah. err, mcm na nak habaq ha? ala, umah stail lama tu...

herm, time banjir ritu keta ayah cheq habeh lingkup sbb ayaq masok enjin, habeh byk gak la duet..huhu..apapun alhamdulillah la, rumah suma okey. apapun, kesian jugak cheq tgok umah jiran jiran cheq, penuh ayaq weh. plus dengan ulaq. astaga. serius menakutkan.

jiran ditepi rumah ku kena patuk dgn ulaq , siyez terkejut weh, ulaq tu dok dalam payung. omaigod. ulaq apa nama tah, lupa nak tanya ulaq tu nama apa, tak sempat nak bekenalan dia blah dulu..hee..apapun, dengaq ja berita tuh teruih cheq takut nak turun rumah okay . tapi turun jugak la, sbb banjir bukan selalu, 5 taun skali ja.  rugi woo kalu xmen ayaq, hehe ;D n lepas banjir dah surut, rumah jiran cheq yang satu lagi plak jumpa ulaq dok dalam tudung periuk. astaga, kecut perut cheq dengaq weh. ulaq katam tebu pulak kot. haish. bahaya vetol en.

papopun, dulu depa dok habaq ada khabaq angin lah kan , nak ada second wave, alah, banjir kali kedua. ya allah, siyez isau gila sbb nak spm time tu, bygkan kalu kena dok ostel time spm ritu dgn stdy pon xhabeh sgala bagai. haih. tapi alhamdulillah ! semua nya okay, second wave pon xda . 
:) 
moral of the story  : adik2 yg na amik exam2 penting like spm,pmr,upsr & so on lah, study awal2 okay, kita xtawu apa yg nak jadi time tu, sebab kita hanya mampu merancang tapi allah yang tentu kan.

okay, sekarang layan lah pix yg sempat cheq snap :

ini ular yang tak sempat den bekenalan, da maty la,tu sebab cheq brani snap, try kalu idop..hee ~

ular kapak

hok ni ulaq apa nama tah hok ada bulat kuning atah kepala tu. senduk ek?

ini lah telatah kucing ku time banjir, ta dapek turun umah .tido je lah .


ini pulak pix sekitar rumah cheq :)
 
gerek adekku, btw, time ni ayaq tgah naek.
 adekku. haha.bdk neh pas kena lintah trus xturun rumah uuu..geli..yaks :D

okey lah.
papepun, kpd mereka yg sdg menghadapi banjir tu,sabaq ja ok,
tu bru dugaan kecik klu nak dbndgkn dgn negara len kan, apapon, berhati2 okay,
ulaq pon belungguk time2 camne,
hati-hati ya !
bye :)



2 comments:

gadis293 said...

kucing tu cute laa <3
eee,
takot sy tgok ular tuu ..

misluvcoklat said...

tenkie .
hehe :)