Tuesday, June 15, 2010

ksah penjual kain & tebu...

  
stepahnie Pictures, Images and Photos 
    wah, tajuk pun wa rase mcm ksah dongeng...mentang-mentanglah  tjuk blog ni pun "kisah dongengku"..huhu,,ada aku kesah?hee :D wa xtawu lah citer ni betul-betul ke or dongeng.membe wa yang citer ok,bpuluh-puluh tahun dulu dia cter kat wa (ceh,wa idop pun bru 17 taon,over je lebih :D)..bru skrg wa nak citer sama lu, mesti kbykn da dgr kot..so, wa ta payah citer laa yerk..hahahaha..*jgn marahh,6t cpt tuo yo*

     memndangkan wa xtawu nak post natang pe, so wa citer lah yerr ^^ ok,alkisahnya,cerita ini berlaku di pasar malam,pasar malam dkt mane?haa,kt situ laa..ala,situ tu *cepat angguk dan kata oooo,kat situu*ha,dkt situ adelah gerai kain, & tepi gerai kain tu adelah gerai air tebu..so,bile penjual tu dahaga boleh la beli air tebu tepi tu..dkt je kan..itu je ak na gtau sbnarnye...eh,kjap2,ade lagi daa ~(ya allah,betul ckp "bdk" tu,ak dok mrapu sorg2)

     ha,lepas tu,three,four and five dkt muka aku..paaaangg...ok2,pas ni btul2 eyh ...lepastu, dorg pon tepekik pekik lah memanggil pelanggan...pastu, ade lah sorg pompuan ni,,pak ai, dah la cun, cun pulak tu..lalu lah dekat depan gerai dorg,,si peniaga kain tu pun jerit-jerit lah "kain kaakk"..& peniaga air tebu tu pun gedik na jerit jugak.."tebu kak"..pastu,ponpuan tu pun,cpt-cpt lah betul kan kain dia..ha,knapa dia betulkan kain dia??cpt fikir ^^ toinktoink ! ha..sbb,dia dgr peniaga2 tu cakap "kain kak tebukak"..so,cptcpt lah cover uuuu..aww~

p/s:biaq la ak merapu sorg yek,jgn layan ak, harap paklong =)

4 comments:

marulariffin said...

hohoh...ape dah jadi bile owner dongeng dah jadi semakin dongeng..hehhee..
cite yang menarik..dan nice title blog u mmg menarik perhatian orang..hohoh..salam perkenalan dari sye..sme2 memeriahkan lg warga blogger ya..:)

jemput follow2 my blog ok..??
http://lifemarul.blogspot.com/2010/06/jom-menangi-ipod.html

misluvcoklat said...

oh.
ok.
thnx =)

farra8979 said...

hahahha... sian kakak itu...

misluvcoklat said...

yea^^ betol tuu..hee :D