Monday, June 2, 2014

Tragedi 28 May

Bismillah . Ehem ! assalamualaikum :)
krik krik. haha. sunyi ngat belog ni kan. ada orang tak ? *lambai tangan. kekeke.
Hai doctor to be, Gud Luck final . Teruskan kesuwitan anda okay.  hihi.


Alhamdulillah, umur masih panjang . boleh buat bising dekat blog sendiri.
Well now, im at Perlis :) Yey ! Boleh tenangkan fikiran dan merawat luka di hati .
ekceli sekarang study week ,
bapak guwa dah bagi warning sejak haritu"adik jangan dok balik maw study week" .
bhahaha! wa terpaksa balik jugak. rindu orang kat sini haa . balik kejap je pon. seminggu je okay?. hehe :p


guwa balik naik bus je ritu, memang niat awai nak tggal kereta kat tm ,
tapi nak tinggal dengan keadaan yang baik, but something happened , terpaksa tinggal dekat bengkel.
sobssssss, rinduuuu okay rinduuu !

many thing happened to me . UJIAN kecil je tu dari ALLAH .
semoga aku tabah dan redha , insyaALLAH :')
memang sem ni hidup aku dikelilingi dengan ubat ubatan . My instag follower tahu lah kan. hehe
Lepas naik cuti midsem terus sakit itu ini ,
 first, tangan terseliuh . berbandage lah seminggu dua. bhahaha ! dah sihat walepatliat . then diuji dengan kesakitan teramat sangat dibahagian rahim. Yes, sakit sangat .
selalu kalau sakit pergi klinik dengan mak , tapi dah jauh ni memang semua kena sendiri sendiri .
terasalah kesusahan disitu . nasib ada kawan sudi menemani. hehe. thanks awak :)

 baru-baru ni , aku telibat dalam satu kemalangan .
 jap ! lap air mata dulu. bhahhahaha! sedih kot. guwa rindu kereta guwa okayy. haha.
it happened on 28 May , Rabu . Ye, baru jer dua tiga hari lepas.

Al kisahnya begini.
Dalam pukul 4.30 petang macam tu lah kot. aku teman kawan-kawan aku g ambik barang .
ekceli barang ni untuk kegunaan event malam tu , kitorang ada dinner .
so as dorang takde kereta,so dorang mintak lah tolong aku , aku pon oke je .
dah selesai ambik barang semua tu, otw balik kampus .
masa aku singgah isi minyak dekat Shell , pakcik yang selalu tolong isi minyak dekat aku pesan.
"pandu keta hati2 dik, hujan ni " and i replied him " insyaALLAH, terima kasih " sambil melemparkan senyuman kepada nya. hee.

aku meninggalkan nya dan meneruskan perjalanan. selepas simpang, aku tukar gear.
tetiba kereta hilang kawalan . masa tu aku tengah sembang benda apa tah dengan kawan sebelah .
tetiba tengok depan keta dah melelong kesana sini. Aku pon kawal lah stereng, tpi stereng aku okay je, strainght je.

aku lepas minyak and tekan brek . lepastu aku tak tahu lah apa dah jadi . yang penting bunyi gedebuk gedebang. hahaha.
bila keta dah stop berpusing aku tengok orang belakang sebok nak bukak pintu tapi tak boleh . hahahha.tetiba ada kawan aku cakap "eh cepat2 keluar ,nanti meletup lak keta ni" hahaha sebabnya kat depan tu dah berasap kauuu.
aku dengar dorang cakap macam tu terus bukak pintu. hanya pintu aku je boleh bukak. so aku la yang keluar dulu. bhahaha. dah tu aku tengok dorang baru lah lari keluar ikot pintu drebar.

Ya ALLAH , tak tahu lah nak cakap apa time tu . speechless. sedih tengok kereta . sekejap je benda tu jadi .aku dah tak tahu nak buat apa , aku asyik pikir apa aku nak bagitau mak ayah aku . dahla kereta tu baru je dorang bagi aku pegang. but Alhmdulillah, aku and kawan-kawan selamat . cuma kepala aku je lah benjol sana sini. aku pelik kena apa sampai atas kepala pon boleh bengkak. haha. kawan aku injured kat muka, nasib sikit je . bila orang tanya pakai seatbelt tak ? tersengih jela yang mampu. bhahaha ! ops, lupa nak mention doktor yang rawat aku tu hensemm. hahaha. so kesakitan hilang 50 % bila depan doktor tu. bhahaha!





ekceli , kereta aku hilang kawalan sebab tayar depan and belakang pecah . sebab tu lah aku tak boleh kawal kereta . kalau tayar belakang je pecah insyaALLAH, tak teruk macam tu rasanya, ni sebab depan yang pecah jugak, memang tak boleh kawal lah kan. muatan terlebih sudaa. huhu. anyway thanks kepada Alissa and Arina yang sudi tolong kami bawak p Balai Polis buat report , pegi Hospital . Sori kereta uols kotor sebab weols. hahaha. and big thanks jugak dekat dorang yang tolong kitorang masa kitorang eksiden tu. hanya ALLAH je mampu membalas jasa kalian :)


tipulah kalau cakap tak sedih and tak trauma dengan apa yang berlaku. siyes aku rindu kereta aku . harap kereta tu dapat dibaiki dengan baik dan siap secepat mungkin. I really need you . hmm hmm. Aku dah redha dengan apa yang berlaku . Final tak lama lagi, so kena set kan otak dalam mood final, tak boleh fikir sangat dengan apa yang dah berlaku . InsyaAllah, i will try my best . Ayah aku bagi kereta dekat aku sebab dia memang taknak pergi tanjung malim tu sebab mata and kaki ayah aku tak okay sebab dia penghidap kencing manis, (banyak pulak 'sebab' dlm ayat ni.haha) sekarang dah jadi macam ni terpaksa lah turun TM jugak. huhu. sory ayah :(  so balik tm jumaat ni ayah aku lah hantar kan sebab nak uruskan encik gengen tuu.huu .

okaylah, nothing much to say :) Take care, jaga hati jaga iman . Semoga kita dilindungi ALLAH, amin :)
Assalamualaikum .



6 comments:

Nur Zahidah Md Zaki said...

sabar ye pikah.. gua faham perasaan lu.. sbb gua pun pernah xcident jugak.. tapi bukan sbb tayar pecah.. mcm mana tayar lu boleh pecah ha? angin kurang ka?

misluvcoklat said...

mungkinla zahid. lgpun rtu muat byk benda kan. dengan bata lagi.
manusia pon dh berat dah. herher.

Piza laaa said...

Salam .. await jd cmtu sekali .. terkejut kome tgok .. alahai .. nie duk nynyi lagu raya ke lam keta .. hehe .. pe2 pon mjur slmt ye cik admin .. ^^

misluvcoklat said...

wasalam . haha.dop tahu ler sekelip mata je jd cemtu. hee .
ye betul, alhmdulillah :)

Iola said...

syukur awak selamat..huu macam mana ley pecah ya?

atie zakaria said...

alhamdulillah semua selamat..
goodluck for exam nnt ye.. :)