Sunday, January 12, 2014

Balistik

Assalamualaikum uols = ) Jyeah , second entry for this year . Wee~ Tak sabar nak balik Perlis Isnin ni. Selalu setiap sem wa balik awal sebab habis final awal but this sem no more . Jeles kot dengan depa yang habis final awal . duduk dekat bilik asyik terdengar orang tarik beg balik kampung. sobss sobss. hehe. so untuk mengelakkan ke-jelesan wa semakin menebal , wa pun membawa diri ke Rawang untuk tengok citer Balistik ni .Entry ni wa nak review sikit cerita BALISTIK ni .


Haritu wa usha usha instagram, ada orang review tentang citer ni , dorang cakap best . so wa pun rasa teringin nak tengok. "best sangat kewww ???"



Bagi wa , cerita ni memang best ! Sedih weh . LIMA BINTANG wa bagi . seriously ianya tidak menghampakan even ending dia wa tak faham . haha. Rosyam Nor punya lakonan memang Ohsem wa cakap lu . Thorbaikk ! Chinese tu pon best . Cerita ni dia mengisahkan tentang seorang bapa yang merupakan seorang 'penjenayah' (Rosyam) tapi sangat sayang dekat anak dia , si Rayqal tu. Budak Rayqal tu pon pandai mainkan watak dia .Citer ni pon mengisahkan tentang persahabatan . Bila sentuh soal persahabatan ni wa tak boleh sangat, satgi wa touching lebih. hehehe. tapi siyes citer ni sedih .Bila part sedih wa gelak jea, tak macho la nangis nangis ni. haha ~ boleh jugak cemtu kan? ihiks. Filem ni pon ada sentuh soal cinta jugak . wehee~ nak tahu lebih  pegi lah wayang berdekatan , tak pun tunggu link untuk download t. hahaha. Bye bye =)








4 comments:

SyedGraphix Dot Com said...

Huwaaa dah lama tak tengok movie. Bestnyaaaa tengah tunggu elaun yg tak kunjung tiba ni T.T

misluvcoklat said...

haha. lek lek. t elaun masuk pergi lah berjimba. ihiks.

najmi nawawi (juon) said...

best tak best tak?

misluvcoklat said...

kalau standart citer melayu , best la citer ni. ihiks :)