Monday, September 23, 2013

Sunway Lagoon =D

Assalamualaikum =)



Hello everyone =) Long time no see. Anyone miss me ? EHEM :D well, how are you? Im not well :'( Asyik batuk je , suara pon dah ROCK okay . kalau rock tu okay lagi, ni sampai tak keluar suara acano nih ? hihi. xkan effect dari menjerit kuat sangat time dekat sunway last week kot ? ihihi . atau sebab banyak bergosip? wkwkwk.


Seriously wa cakap lu , wa rindu kucing wa . sobss ='( rindu sangatttttt . si kitot tu mak aku cakap dia xbalik umah berapa hari dah. galak punya pasai. eh sakit hati iteww dengaq taw dakk . dahla selalu mimpi dia je . rindu nak peluk cium dia , kacau dia tidoq. haish -___- haritu tengok harimau kat sunway pon dah teringat kat si kitot ni. muka dia besak macam harimau tu. hihihi.



Alhamdulillah, kucim aku kak ton dah semakin pulih . haritu dia kena operate, anak dia mati dalam perot . kesian gila kat dia. semalam aku mimpi dia eksiden  . haihlaa -____- rindu sangat sampai termimpi mimpi. ihiks . Eh, nak story pasal sunway . tapi aku asyik story pasal kucim je kann. haha. okay okay . rindu sangat nak wat cano.yedak ?




Sunway Lagoon ! this is my first time go there . Aku p sana dengan kawan kawan aku . semua 7 orang . Tiket nak masuk Sunway ni RM90 bagi pemegang mykad ye. kalau xdak mykad , harga dia mahal sikit kot .Sunway open pukul 10 a.m till 6.00 pm . Weols sampai dekat sunway awal jugak lah, dalam 9 lebih . eh ? then lepask2 ler dekat depan sunway uhh .


dah pukul 10 , beratur beli tiket dan masuk ke dalam sunway ! Pengembaraan bermula ! ihiks. first , ofcoz lah pegi tukar baju. then bila semua dah ready . aktiviti air yang pertama weols main ialah naik benda ni , aku xtaw orang panggil apa . gasak lah,. haha. bestt ! tapi takot pon hadoo . ihiks.
(credit: google)

then, weols masuk ke sunway lagoon waterplexx 5d ! 

(credit: google)

benda ni kejap je . dalam 10-15 minit macam tu je kalau tak silap . bagi aku 5d ni okay okay je lah . sebab aku tak terasa apapun sangat .  orang lain jerit tapi aku tertanya tanya pasaipa depa jerit. kahkah. maybe spek yang aku pakai tu tak function dengan elok ataw mata aku yang problem, kihkih. kawan aku kat sebelah siap dok tutup muka bagai . hahaha. then aku pebetulkan spek tu oh okay , baru feeling sikit time sotong tu macam nak cucuk muka, ihiks.


lepastu , weols naik VUVUZELA ! dalam banyak banyak aktiviti air yang aku main , VUVUZELA ni lah paling bestt ! nak menangis menjerit semua hadoo baq hang ! hahaha. sebelum naik ofkoz lah uols kena panjat tangga dulu okay, penat toksah citer. vuvuzela ni atlest 4 orang boleh naik , atmost 6-7 orang macam tu lah kot . time first berlepas , okay , boleh tengok muka kengkawan dekat depan . dia belok sana dia belok sini . bila dah start masuk terowong . dah start rasa cuak . 

(credit: google)


then sampai kat satu part lepas terowong tu terus akan jatuh dalam corong besaq tu. ya ALLAH , xlarat menjerit weyh. takut ! nak menangis semua ada .hahaha ! aku tutup mata je masa first naik tu , time jatuh dalam corong tu perut rasa macam seriau gilaa lahhh.  tapi siyesly best gilerrr ! weols naik 4 kali kot. haha. second time nak naik vuvuzela ni ketaq habis lutuit2 . hihihi. takot taw dak . tapi naik jugak . time jatuh dalam corong tu kalau uols menghala kebelakang , siyesly rasa  macam ahh, something yang undescribe lah !haha. overr. tapi siyes lah . bila kau jatuh menghala kedepan pon feeling dia lain. kalau ikot tepi pon feeling dia lain . so sila cuba semuanya. ihihi. 


next , weols pegi beratur nak naik benda alah ni , nama apa ntah . ihihi.
(credit: google)

kalau uols nak naik benda alah ni sila pergi ke section extreme park . tapi weols xjadi naik sebabnya lambat giler nak kena beratur . so next weols p dekat dry park punya section ! Besttttttttttttttttt! terasa nak termuntah semua adoo. haha. 

(credit: google)

Tomahawk ! Okay siyes best ! boleh menhilangkan tension dan mungkin akan menambahkan tension. kahkah ! dia punya laju bukan main , tapi kau akan feel mcm safe sikit sebab dok dalam sangkar uh. aku duk depan sekali, siyesly rasa mcam muka nak terhembas ke lantai bawah uh, hahaa. aku macam biasa ah , pejam mata . sebab takut sangat . hahaha. time paling takut bila kepala duduk bawah and kaki diatas . xlarat mengucap !hahaha. sambil tu menjerit Makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk~ hahaha.



next , naik 360 pirate ship !

(credit: google)


kalau tomahawk tadi bapak punya laju , 360 pirate ni lambat tapi lagi menyeramkan . ahahaha. kawan aku kat sebelah dok cakap " tolonglah jangan pusing tolong lah " hahaha.bila dia berenti, ya allah . lama jugak lah. ekceli tak la sampai 5 minit pun dia berenti tu , tapi takot punya pasai terasa lama. ahaha. wa asyik kata " cepat lah cepat lahhhh, nak turunnnnnnnnn! hahaha. time kepala dekat bawah wa try bukak mata konon nak cari kawan wa yang ada kat bawah , bukak je mata terus batalkan niat wa tu. tinggi bapak ahh. hahaha. time naik bendalah ni tak terasa macam nak muntah, tapi bila tengok video dia terus rasa macam biaq betoi aku naik benda lah ni ?? hahaha. nak termuntah wa tengok . kalau uols nak tengok search je kat youtube =)


(credit: google)
lepastu nak pergi naik roller coster , tapi sayiangggg (haha!) roller coster xleh naik. then masuk balik kat tempat mandi and pergi naik slide . first aku tak naik slide tu. takot sebab muka pegi dulu . seriau semua ada , aku bagi kawan kawan aku je naik, aku tunggu kat bawah. ihihi. second time baru lah aku join diorang. okay lah .xtakot sangat pon. ahaha. laju je dia turun.


and aktiviti air yang terakhir weols main adalah bendalah ni , siyesly best jugak dan tak menakutkan pon. ihihi.
(credit: google)

so bila dah puas main , weols pon pergi tukar baju untuk balik. before balik weols isi perot dulu dekat subway and marrybrown. then before balik weols sempat jugak masuk ke dalam rumah hantu . Alah, tak takot pon. cuma tekejut terkejut je. ihihi. and part 3d uh yang paling xleh blah . pening je rasa . haha. wa nak jalan straight pon xboleh . kehkeh .



pukul 6 lebih baru lah keluar dari sunway ni . so conclusion disini , BEST ! kalau pergi sunway , jangan lupa naik vuvuzela, 360 pirate ship and tomahawk tu , siyesly , best ! haha. so guys, lepas ni kemana pulak ? balik upsi belajar lah pkah oiii,m xpayah nak kemana sangat. haha. 



okaylah,babai =)



7 comments:

Rubiatul Adawiyah said...

amboi.. seronok sungguh noh p jalan2.. nak ikot :D

Murni Amir said...

waaaaaa muni baca boleh rsa keseronokan tu mcm mna . . teringinnya nak pegi . nak kena ajak tunang pegi jugak ni . kiranya bayar rm90 tu boleh main semua la ye syg ? best2 !!

fyezrahman said...

wah da 90hingget ke skang? dulu rm75 je kot..tu pun da kira mahal..haha

misluvcoklat said...

@rubiatul adawiyah : hehe. Opkos lah seqonokk . Jom lah p. Ihiks.

misluvcoklat said...

@murni amir :hihi.seronokk murni..pergi lahh..em yup boleh main apa yg sy main.tp ada jgak yg kena byaq mcm go cart. Lepas tu apa tah lg.hee.

misluvcoklat said...

@fyezrahman : hihi. Taw xpa lerr. Tp igt skali skala je kan..hihi.

Unknown said...

Tomahawk tu tinggi die kene berapa?