Monday, January 28, 2013

weekend with LOVE :)

Assalamualaikum =) well hello everyone ! this is my third post . Baru entry yang ketiga . ISK3 ! terasa agak lama tak gegeh kat blog sendiri . ekceli macam biasalah , aku dah taip sampai habis last2 aku tekan backspace , log out then terus layan running man . haha. what a waste lah ~ hewhew . Apapun,proses menternak lemak berjalan dengan lancarr . mana tak lancarr , asyik makan , tido , running man , tu jeee . ahahaa. nanti balik upsi lah kontrol balik. haha !


Sekarang as you know aku sedang berbahagia menjalani cuti semester yang HANYA satu bulan . Aku dan kengkawan plan nak pegi picnik. actually , plan ni since cuti midsem dulu nehh . but , plan je bagai nak rak , last last yang tinggai rak kasut je . hikhik. yelah, midsem break just only for 1week/2 week je , mana lah nak sempat kan ? oh ya, hari Sabtu dan Ahad  last week  aku habiskan masa  bersama kengkawan yang dirinduii dan disayangi. uhukhuk . puihh~haha.

SABTU

Plan nak g picnik kat Bukit Ayer . tapikan ..... si driverrr tuu , (aku la drivernyaa.haha)hanya taw satu jalan jee. then yang penumpang penumpang pulak tunjuk jalan yang salahhh. HAHAHA! padahal orang perlis semua nya .tersesat di negeri sendiriii.. hiksss. last2 weolss sampai kat Gua Kelammm! , berpicknik lah weolss dekat Gua Kelam . nasib lah salah jalan kannn ? kalau tak , tak sampai jugak lah aku kat Gua Kelam nii. haha :D apapun DAEBAKK ~~ lepas segala rinduu yang dah lama berkubur didalam jiwa ini. hihi.  .ohh,semua ini poyoooo~~ haha
 zahid buat gaya kartunn. HAHA
 sesi membakarr . tapi kena lah ada bara nye . ye dop?

 semangat makcik ni bercerita. kahkah 









weols lepak sini dari pukul 11 hingga 3 lebih. then weols pergi masjid for zohor prayer . lepastu , dekat masjid weols bincang nak g mana lak seterusnya , xkan nak balik kot. tak habes lagi rinduu tuu. hihi. then bila tanya semua orang nak p mana ? the the answer is "Tak taw" tak taw . haha. stress! at last i decide pergi ke Tasoh Lake Resort . Perghh, cantik gila pemandangan kat sanaaa. weols smbung makan lagii kat situ ponn. hahaha. lepak2 situ sambil mengimbas kenangan2 doluu doluuu , oh , gonna miss dat moment ! ;') keluar 10 pagi, 6 petang baru sampai rumah , hiksss :D



AHAD

masa lepak dekat Tasoh Lake Resort tu kawan aku ajak daki bukit kat Gua Sami . Aku memang teringin lama dah nak p daki kat situu . so , weols decide pegi tu hari Ahad . yang join hanya lah aku, Syikin , Syikah and Alyn :) just 4 of us . Girls of M2T2 Gen 12 ,Kmp ! hee . Dalam pukul 5.30 baru lah weols start mendaki . perghh, xdan nak panjat bukit tu pon dah penat dahh . haha. Tangga bukan main kecikk , dahtu bapak punya curam daaa ~ seriau gilaaa! hahaha. dah sampai separuh jalan tetiba rasa mcm menyesal pih naikk. penat kauuu ! hihi. Aku memang tak sempat nak snap apa2 gambar pon kat atas tuhh . tapi kawan aku ada snap, tapi tak sempat bluetooth lak. 



dah sampai atas tu aku ingat ada dataran yang luasss, ghupenyeee. kecik je ponn haa ! tapi cantik lah pemandangan diaaa , masjid kat umah aku pon boleh nampak . weols rehat jap dalam 10 minit, lepastuu. turunn balikk. perghhh! nak turun tu bukan main curammm . dah sampai bawah tu barulah rasa heaven gilaaa. hahahah .Monyet sangat banyak kat situuu wehh ! banyak sangat . Air kelapa aku pon dia curi >,<! haihh, saborr je lahh. haha. okay lah, till we meet at next entry . 

# Thank you kengkawan, nanti cuti sem kita picnik lagi ye. gonna miss youuuu ;*
# thanks for my follower yang sudi follow blog i ni,big thankss okayyy :)

2 comments:

Nur Hafiza Rahsid said...

seronoknyaaa tengok! dan lapar T___T

misluvcoklat said...

hihi.
nak bg pon semua dh masuk dlm perot weolss dh . hik:D