Monday, October 29, 2012

Raya Korban + Hari Tasyrik + New Bf . eh ?!

Hai Assalamualaikum .
weeerhhhhhhhh , banyak nya aku makanggg . hahaha. dah lepas makan baru terasa yang banyak sangat aku 'mengkedarah' . wakaka . tapi terus je makan . haha.  janji bahagia . EH ! so , korang macam mana? aku makan daging sampai sakit gigi. haha. banyak sangat mengunyah derrr !

so memandangkan banyak sangat aku makan daging plus kuih muih raya yang memang sangat manis tu , jadi aku ambik keputusan untuk berpuasa esok hari .tetiba nasib aku teringat yang esok jugak merupakan hari tasyrik , so aku batalkan niat aku nak puasaaa. heee .  ada sesapa tak tahu ke hari tasyrik tu hari apa ? meh sini nak bagitahuu ..

HARI TASYRIK: Hari yang di HARAMkan berpuasa .

Ini berdasarkan hadith daripada Imam Muslim dalam sahihnya daripada Nabi s.a.w yang bermaksud :
" Hari-hari Mina merupakan hari-hari makan dan minum juga hari mengingati Allah s.w.t "

dan ini aku sertakan link2 utk korang nak rujuk maklumat tetang hari tasyrik ni :


yang lain google sendiri ehh. hehe. 

okay , back to the topik . raya korban ni memang setiap tahun femly aku akan buat . but gilir2 . tahun ni turn ayah aku , tahun depan turn makngah aku . so setiap kali raya korban memang femly aku akan berkumpul lah kat umah tok aku . best bila dapat kumpul sama-sama ;')

so , layan kejap gambar2 ni. semua gmbar muka aku je. hahaha . sebab aku je yg pkai bju raya. yang lain pakai t-shirt je . yelah. nak potong daging semua kan . aku tolong basuh jeee. hikhik .

ini adalah perot lembu yang dililit untuk dibuat bakar. sedapppp habaq hangg! 

mcm memasak. tp aku pegi ambik lauk tuu utk dihidang and then ngappp!makan lahh. hoho.

oh ya , tidak ku sangka tidak ku duga i got new bf on the aidil adha ! woot woot.
haha. ni semua sebab bf lama merajokkk.
cuba bayangkan bila si sony tu taknak on time hari raya?
sakit hati betul. last2 . nahhh ,
i got new bf. blackberry <3
so , moh ler kiter bbm , haha ! kbaii :p

# tittle tak boleh panjang lagi kaa? hewhew. okay, esok start habis kan 'kuih raya' (esemen) yang lect bekalkan . hewhew. Kbai. Assalamualaikum ( wajib jawab Waalaikumsalam) Kbai ! :D




2 comments:

fatin aziz said...

pkah!!!nmpak makin kuruih!!!hehe

misluvcoklat said...

haha. nampak je derr.
realiti idok nye ponn.
tmbh makan dgg pulak.
lagi lah takk. haha