Friday, August 24, 2012

Raya Aku

Assalamualaikum :) dah Raya ke-6 kan kan ? baru reti nak hapdet blog en. haha. How's your raya  ? raya aku ohsemmm . aku rasa raya tahun ni lah paling busy dan paling memenatkan . almaklum, dah boleh drive kan kan, so berjalan sana sini sampai ter eksiden. eh ? sebelum cakap pasai raya, aku nak cakap pasai my febret drinks ever (cehh!) , cool blog !



Kelmarin, which is Khamis, aku p tmpat aku kerja jap, hantar kuih raya. wehee ~ lepastu pergi lah c-mart ni sebab apa lagi en en? CoolBlog punya pasai ahh , lama gila tak layan coolblog, dekat dua bulan jugak ahh, yelah, sebulan puasa, before puasa tu pun xsempat nak p beli en en. aku tunggu about an hour beb untuk 2 cool blog tu. orang ramai gilaa laa . naseb ah wa ni sabor and plus cool blog punya pasai kan. hehe, tapi yang sadisnya , cool blog punya topping which is 'black pearl' habiss. wulawehhh . keciwi weyh keciwii taw dakk? so aku just minum oreo cool blog chochlate without blackpearl. oh, ianya tak ohsem okayy . so, ini bermakna minggu depan kena p lagi lahh, kalau x kesian kat aku kempunan coolblog sebab sabtu next week dah nak p Upsi...wuaaa :(




okayy, jom cakap pasal raya . hehe. raya first ?aku pakai tema kaler coklat. tetiba dah jatuh hati dengan kaler coklat ni en en. tapi femly aku xbuat tema pun . tehee. hari first raya  orang datang serbu rumahh kot . alhamdulillah :) kalau raya before ni, lepas solat hari raya ayah aku balik kejap kat umah lepastu pergi kubur but this year, lepas zohor baru sempat p kubur . fuhfuhh . dan tahun ni baru 3 buah rumah adik beradik sempat aku kunjungi. yang selebihnya maybe sabtu or ahad ni . waitt ya =) kalau tak hari raya pertama paling sikit pun 5 buah rumah sodara mara aku p , tapi tahun ni busy sangat enn . and tahun ni aku melepas nasi dagang mak long aku sebab tak sempat p umah dia. wuwuwu.

raya ke-2 tak busy sangat . petang tu open house umah kawan aku , atikah . so p lepak situ lahh sampai petang . aku p pun petang dah. hahah. oh ya , tahun ni ramai kot pakat pakai baju tema merah kan? wuyoo . hihi. raya ke-3 . okay raya paling busy . mana tak nyaa, sampai 5 buah rumah open house. ohsem tak ohsem tak ? haha. bermula pukul 11 pagi sehinggalah pukul 7petang baru balik umah , umah aku pun open house haritu jugak .thanks sapa yang mai norh :)


raya ke-3 bermula di open house rumah arina, kemudian rumah alissa, kemudian rumah aku, kemudian rumah shira,kemudian rumah aku kembali. hahaha. apasal umah aku sampai dua kali niii? haa, baru je 5 minit pergi umah kawan aku syira tu, tetiba kawan aku kal , dia dok kat umah aku dahh..ha,, nak buat suprise lah sangat enn.hahah. apapun, terima kasih lah wey sebab jayakan 'plan' tu. muahaha. hari raya jadi jahat balik sebab semua setan dah terlepas en en. hahaha. puiii lahh .



raya ke-3 jugak lah aku terrr-langar kereta orang. hahah . gila wey . cuak tak payah ceghita ! dah lah si kawan aku atikah tu baru first time naik aku drive. tetiba jadi cemtu lak. haha. awat tak cuak en en .hahaha.nasib tak kemek ke or calar ke kereta yang aku terlanggar tu . kalau tak mampos aku nak bayaq . fuhfuh. time lepak kat umah atikah masa raya ke-2 tu kawan aku tanya ," Pkah, pernah eksiden dak ?" gila soalan, macam takdak soalan lain dah kann..haha. takut dengar eksiden eksiden ni. last last raya ke-3 nahhh, kan dah terjadi. hihi. nasib lah takdak apa apa en :)


raya ke-4 , aku ulang alik ke mata ayerr, haha. yang paling tak leh blah bila time tengah jalan ada polis, masing2 apa lagi , kalut lerr cari tali pinggang. hahaha. lawak giler penumpang2 aku ni, padahal polis just tolong jaga kat situ je sebab ada raja nak mai kot. muahaha. oh ya, raya ke empat aku pergi dua buah rumah je, first rumah suhaili then umah meklin. wuyoo. sedap giler almond london . haha. umah sapa ada almond london lagi mai la hantaq kat akuuu . akuu kempunan nii. almond london yang aku buat raya pertama dah lincin dahh . wuwuwu. kempunan almond london neh. haha :D



maaf lah semua gambar muka aku. hahaha. dah blog aku en. hihi. ekceli gambar lain semua takdak ngan aku . dok kamera orang lain. ni gambar yang ada dalam henset aku je . wehee. okaylahh. babai. assalamualaikum . hati hati di jalan raya nahhh :)




13 comments:

man said...

selamat hari raya awk..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

misluvcoklat said...

selamat hari raya jugak :)
oh, okay , i will :D

Anis Najwa said...

Selamat Hari Raya! Wah2,bergaya sungguh akak ni! Terbaik! =) datangla blog saya and trus follow tau! blog saya jadi cantik sebab saya ikut tuto akak! Thanks =)

misluvcoklat said...

haha. simple je la dik :)
oh, okay. thankss coz using my tuto's yeah :)

dwaty said...

Selamat hari hara... Amboi raya sakan nampak... Hehehe

misluvcoklat said...

haha.
xsakan mana pun. biasa je :)
selamat hari raya jugak na :D

fatin aziz said...

selamat hari raya awak.. im ur secret admire tau..hek3

fatin aziz said...

selamat hari raya awak.. im ur secret admire tau..hek3

misluvcoklat said...

aww~
teharunya iolsss ..bhahaha XD
woi, lama gila kot xnmpakkk >,<

ZiErWa zAiNaL said...

wah..coll blog.. zz tgh kempunan coll blog skrg ni..

Outbound di malang said...

selamat hari raya :)
Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

misluvcoklat said...

Thanks. Okay.insya allah :)