Sunday, August 5, 2012

Aloq Setaq

Assalamualaikum :D
Hoi, bila nak laju ni labu oiii ! haha. since awal ramadhan gua saborr dengan lu . terkedek kedek punya lambat daa . huh. chill~ tolong lah, gua harap esok lusa speed lu laju banyak hokeh ? sabor je lah dengan selkom berukband neh . awat lambat sangat taktaw lah . grr ~! eh, dekat Fasebuk ghamai orang post pasai DLCW a.k.a Datuk Lee Chong Wei ni kan, hampa tengok dak match tadi tu ? gua tak tengok lah pulak . tapi, wa tengok lam gambar DLCW sedih betul . xpa , even dia kalah , but dia tetap menang and the best di hati rakyat Malaysia kan :) anyway , congrats DLCW . we so proud of youu !




ha, tadi gua pergi Aloq Setaq , "hang mai aloq setaq, aku putaq kepala hang" haha ! itu lah dialog dalam cerita masam masam maneh en en ?ingat tak ? hihi. takpa, bukan nak ceghita pasai ceghita masam-masam maneh ni . tadi gua pih PEKAN RABU kat Aloq Setaq sana , hatudiaa,, orang berduyun duyun. sesakkk sampai nak cari parking pon susah . saborr je lah bebulan puasa neh . orang pakat pi shopink raya . baru gua taw kat sini banyak juai baju melayu , songkok, tudung , jubah, baju raya ,kain telekung lawa lawa gilaa and macam macam lagi ahh . baru first time gua p situ gua rasa, haha. padahai duk perelih ja pun, dekat coih pun baru first time p,(dekat coih tu maksudnya dekat sangat. gua guna bahasa perlis. harap paklum) orang hat dok keyel nuh pun dah jemu p sana  dah gua rasa. hihi. eh, tapi kan , tudung kat situ mahai gilaa , gua beli dekat pasar malam seploh henget ja, depa juai sampai dua ploh lime henget. hatudiaa . so, jadilah pembeli yang bijak. he he :p
[gambo ini gua google jah]



ekceli ayah gua bawak p sana sebab nak cari baju raya adik gua. huh, adik gua ni setiap kali raya susah gila nak cari baju . nak macam itu macam ini. demand sunggoh aihh . haha. pusing satu pekan rabu tu sehelai jubah pun dia xbekenan. fuhfuhh, saborr je lah. then ayah gua cakap, hurm,pekan rabu dah habeh pusing, jom p pekan khamis pulak. kehkeh.naseb ah dekat depan tu ada gerai2 depa juai baju, and baru terjumpak hat dia bekenan . gua pun terbekenan dengan satu baju nih, fulapakk , lawa gila habaq lu. tapi harga dia pun lawa . RM250 . awat murah sangat taktaw. haha, so gua malas ah nak membazir duit , baik gua beli benda lain lagi bagus. ekceli, baju raya gua dah beli dah. haha, saja gatai nak usha lagi. hikhik.



lepastu p Tesco, selalu p sana makan hot plate , kali ni maw  p makan, duk dalam van jenazah lah jawab nya. heheh. kat situ beli barang nak bawak p Tanjung Malim nanti , beli bag baju la, beg nak p kuliah la.. huh, bila nak habis taktaw beli barang ni .  still ada ja yang tak cukup and kena keluar p beli lagi. gua nih bukan nya kaki shoping, dudok ghumah lagi baguss daa. ohh, duit gaji gua keluaq macam ayaq ohh, fuhh . xpalah , sekurangnya dapat ringankan beban ayah gua sikit . and tadi gua beli selipar. hihi. kalau dulu gua sangatlah benci tahap dengan selipar , but now, gua suka pulak pakai selipar . gua cari selipar kaler purple , takdak pulak, tali purple ada la , tapi kaler pink pulak.yuckkss!haha .ahh, gua rembat je, janji hadoo purple en.


Big Apple !nyumnyum :>

okay ,dah kenyang and naik loya wa makan donut big apple neh , haha. okaylah, babai,Assalamualaikum. yey! esok kerja . haha. tetiba buat eksaited. puihh ! xD

2 comments:

syazana.not.single said...

lahhh. lu dok aloq staq ka? wa pon p aloq staq weh.
sekat ct plaza tu haa. shopim baju raya kat situ.
berbuka kat mcD. ;)

misluvcoklat said...

puihhh, dekat sgt dah .
haha..xdak jodoh letew .
haha..dah memang gua pun lawu kok situ. hewhew