Friday, July 20, 2012

Semua tentang Kerja !



Haii Assalamualaikum =)
weehee ! long time tak gegeh kat blog sendiri . hurm , internet macam laju je nih, 2-3 movie dah i download uolss. hahah . err, banyak benda nak kena baca and buat utk sambung stdy neh. haih. maleh pulak wa ghase .hihi. hurm, sebulan jer lagi wa akan bekerja . after ghaya wa tak kerja dahh :') wuuu, sedih lar. mesti rindu . hakhak. gedik sat .



kerja aku simple ja , senang sangat . tapi tak semua kerja mudah . ada jugak lah problem yang timbul kan. but alhamdulillah, semuanya lancar . Alhamdulillah, semua kawan sekerja aku baik belako . (yeke.hakhak). semua sekepala la . cuma pernah sekali tak berapa nak sekepala but alhamdulillah, dia keja kejap je . Orang first aku kenal adalah Kak Norsiah . dia lah yang ambik aku kerja . Trismas kak :) then , Syuhada or Syu , dia ni sangat lah friendly . orang sekitar cakap aku ngan dia ni adik beradik sebab muka lebih kurang. eh , yekee? haha. sekarang dia smbg stdy dekat KPJ . Next , Sakinah or Kinah . tua setahun dari aku . Next, Masnizan or Kak Ijan. dia ni oghe kelate habaq hiang. funny kot. haha. hari hari kerja gelak je ngan dia .


Next, Pakcik Edy . pakcik ni kurus ya amat , tapi , angkat buku berat berat . pergh. kesian aku tengok , bukan apa, takut patah tulang satgi. hahah. dia lah yang datang hantar buku dari Aloq Setaq . and pembantu dia , Ed . ya Allah dia ni. cakap xpayah guna mikrofon, kuat gila lepastu dah la cakap tak henti henti . Kak Norsiah tu kekadang hangin jugak lah dengan si Ed nihh . Dah la stail sakat orang . lagi perghh! sakit hati. hahah,



Next , pakcik-pakcik kedai borong . Depa nih lawak . suka sangat menyanyi . menanah jugak la telinga yang mendengar nya. heheh. tapi pakcik ni baik je . tak kacau orang. tak galak . bagus pakcik baguss =) Next , pekerja Security . depa nih stail parking moto depan kedai , nasib tak masok dalam kedai. memang depan tu tempat letak moto depa pon.*mata keatas. Ada pakcik ke tokwan eh ? haha. dia ni pekerja Sekuriti tu , ya ampun. Galak tak padan dengan umor. Ee Yucks! geli aku tengok orang tua tua galak nih . Ops, maaf pakcik. bukan nak kutuk nahhh. haha xD Pakcik tu je yang galak. Pakcik lain baik je aku tengok .



Next , weehee! Gedik . Haha. Aku tak taw nama dia so aku panggil je ' gedik ' . dia ni memey gedik punn . bila nampak aku sorang haa, satgi pi la kacau sakat bagai . tapi bila ada Kak Norsiah or Kak Ijan , haa, xberani lah dia . haha. lawak bebeno . taww pun takot . Next ,  oke , aku xberapa nak bekenan sikit dengan mamat ni . dia ni kerja sekali ngan gedik . Aku takley blah gila kalau orang stail buat kemas nih . ee, maw hensem tak pa jugak . hahaha. dah la bawak moto macam pelesit . puii lahh -,- Next , Doremon. hihi. dia ni baik je . rajen sunggoh kerja . Setiap hari nampak muka dia .



Next , Moon. Moon ni adalah kucing ye .  hihi. dia mengandung.selalunya Moon mai lepak ngan aku kat kedai . tetiba beberapa minggu yang lalu dia xdak . tercari cari lah aku . pastu Kak Norsiah tanya tuan Moon . ghupanya, tuan dia bawak balik umah. Sweet lah tuan Moon ni, hahaha. Dah la kayaaaaaaaa.. ha tedia , mata duitan sat!haha. Next , Rafi. Dia nih lah orang yang suka lepak kat tempat aku kerja ni, dulu before dia masuk Poli, setiap hari p dok sembang. banyak modal sunggoh budak ne.  Aku hmm ye je lah dengar dia ceghita , satu hapa aku dop pahe . haha. tah, dia cakap bahasa apa entah , susah benorr aku nak pahe. eh, ke aku yang kurang pendengaran. hahah . no komenss :p



itu lah orang-orang yang mewarnai hidupku di tempat kerja . lepasni mesti rinduuuu :') wuuhuuu~ eh, 19 July ? so, 2 months dah leerrrr :'D Okay lah, Byeeee Syaaban , Hello Ramadhan , Kita Date ehh ? :) Selamat Berpuasa :) Assalamualaikum.

hari ku..harus dipenuhi dengan senyumanmu ..lalala ...haha kbai =)

6 comments:

mirul said...

xnak story ke ? huhu.

misluvcoklat said...

story apaaaa? kan dah story.
hahah ^^,

mishz aenil :) said...

huh ! mcm bz je kan ? heeew . follow awk :)

misluvcoklat said...

weehee~
bukan mcm bz, mmg bz punn.
hihi.
thanks :)

Santan Manis said...

Nice entry...Salam Ramadhonn...btw done follow sini :D

misluvcoklat said...

Big thanks!:)