Friday, June 1, 2012

First Salaryyy :D

Hai Assalamualaikum ! weehee . bahagia kot , kehkeh ! sapa tak bahagia dapat GAJI , kan kan ?this is my FIRST SALARY kot..hihi..  gaji tak full bulan ni ..yelah, nak full apanya, masuk pun dah lewat hari tu, then cuti lagi , cuti sakit, cuti intebiu, cuti test kereta , ah, macam2 cuti lahh kan . so, gaji yang aku dapat just utk 19 hari bekerja je . YEY! ^_____^ berbaloi jugak lah kan. hee ~



so , memandangkan aku memang niat awal2 , sebelum aku masuk kerja lagi , gaji first MESTI treat femly aku , femly first orang kata..heheh.. so malam ni aku ajak lahh ayah aku pergi kuala perlis. yelah, mana lagi kan tempat yang paling best kat perlis utk dinner cemni , ofcoz lahh kuala perlis . apa yang kami makan tadi ?? hihi. aku punya femly just makan simple mimple je , kalau dinner je , mesti p kat restoran tu , mesti order benda yang sama , ekceli , femly aku ni bkan setiap malam keluar makan kat luar, setahun 2-3 kali cemtu jea , tak elok makan kat luar sangat, membazirr..haha !betul takk?


menu WAJIB . sotong tepung which is also my FAV. yummy! ^^

ikan siakap bakar + kailan ikan masin .


menu masakan kampung .

Mak  guwa ^_____^ ( mak aku xtaw pun aku tgkp gmba dia time ni. haha :'D)

my lil  sis and ayah guwa . adik guwa dok cakap apatah --'
ni sapa tah? okay bye :p


Eh, gamba kak guwa takdop lah pulekk, haha, dia makan tepi guwa , susah guwa nak curi curi snap . apapun guwa sangat lah full malam ni , perut kenyang memang mata cepat kuyup en ? okay dah ngantok . eh, guwa cuti DUA hari minggu ni , pergh, nikmat nikmat. SYUKRAN :) okay lah,,bye .

8 comments:

inasazali said...

makanan kg ye :) nampak sdp je..

misluvcoklat said...

a'ah :) makanan kg,
eh, memey sedap punn..hihi :D

syafiqakarim said...

hoho...makanan makanannnnn T.T
bila nak belanjaaa?


:p

misluvcoklat said...

haha !
belanja tu apa ehh?
haha :P

boleh2,turun lah perlis .hee ~

ikwan said...

hai gemok!
aku rindu kau, boleh belanja aku pulak la kan pasni ?


#sumpah rindu nak buat kecoh dgn kau gemok :'p

misluvcoklat said...

bedebah lah kauu,
berani paggey aku cenggitu,..
HAHAHHAHAHA! XD lol~

dandan kau rindu aku en,hik2.
lu turun ler perlis, pastulu ler banje,
bru keliya.
hihi.
yea2, aku pon sama lah.
kau lah belagokk eh :P

fatin aziz said...

blanja kmi lak..
im waiting!!!

misluvcoklat said...

mu tuleh apa tu fateng,
kawe dop pahe XD
hahaha!
eceh, mung masak dh la kt umah mu,
pastu nanti kawe p makang nahh .
hikhik :D