Sunday, May 27, 2012

dugaan di hari intebiu :')

Assalamualaikum =)
Kelmarin 26 May kan ? wa ada itu intebiu lah . tapi kan , sobsss :'( guwa keracunan makanan pulekk. dugaan dugaan . time preparation tu wa dah rasa saket perot tapi wa buat lek jer . then time tidur wa saket sangat kot . wa tido dah pukoi 2 lebih malam tu , pukoi 3.30 wa pergi ulang alik toilet . siap muntah semua .


pukul 5.00 pg still tak okay , then pergi kecemasan lah. dah lemah longlai wa dibuatnye. naseb orang takdak kat kecemasan tu . then , doktor pun kasi cucuk sama wa lah. saket kot . kesian parents wa, mesti risau gila sama wa, yelahh, kan wa ada intebiu pagi tuu :'\ then lepas cucuk terus guwa tersenyum. HAHA. yelah, terus lega beb . then balik rumah . tido kejap sebab malam tu xtido sgt kan.


dalam pukoi 6.40 tu wa bangon , tetiba saket pulak . dugaan kan :') wa memey dah rasa macam TAKNAK p dah intebiu tu tapi sebab parents wa memang harapkan sangat wa jadi cikgu. so tak sampai hati wa nak hancurkan harapan depa . sobs. wa gagah lah pegi jugak walaupun mak ayah wa cakap sama wa, "kalau adik sakit, xpayah p pon xpalah, nak buat cemna, xdak rezeki la tu" . wa taw, even depa cakap cemtu, depa still berharap . time wa solat subuh, ya ALLAH, saket tak payah citer lah . hanya tuhan je yg taw.



wa cakap kat parents wa yang wa rasa wa okay kot . then pegi lah UUM tu, sepanjang perjalanan wa tidur sebab nak tahan saket . sebak kot wa rasa tambah bila tgok muka parents wa :'( naseb time interview tu wa saket sikit2 ja . Terima Kasih Allah :') wa dah buat yang terbaik mungkin time intebiu tu , dapat atau tidak wa redha je . sesungguhnya Allah taw apa yang terbaik untuk kita kan :') okay lah bye. semoga hari esok lebih baik dari hari ini. amin .


2 comments:

syazana.not.single said...

alhamdulillah semua oke jugak.
dugaan tu,
x semua benda yg kita nk,
Allah nk bg mudah2 mcm tu.
nasib lu x trmuntah time interview tu,huhu

misluvcoklat said...

tu lah pasai.
n naseb wa tak gelabah bewak mcm selalu. kehkeh :/