Monday, April 2, 2012

All about 29 March 2012 ♥


Kenapa dengan 29 March ? hari penting untuk hampa ingat taw dakk ? nak taw dak pasai apaaa? pasai 29 March tu birthday kawe . hihi <3 so, genap sudah umur ku 19 tahun . jyeah i know im still young :) but , yang sedihnya tahun depan dah takdak dah angka satu kat depan . dah start angka dua pulakk..dan taw tak apa maksud nya ? maken tua lahh akuu, maken dekat lah aku dengan ajal . semoga allah panjangkan umur ku . insyaALLAH , amin . kalau ditakdirkan aku pergi dulu , jangan tangisi pemergian ku tetapi sedekah lah al-fatihah dan yassin untuk ku disana :')ingat! itu pesananku ;')




Okay lahh , aku nak ceritakan dekat blog tercinta aku ni tentang hari yang sangat bermakna bagi aku and im sure i will remeber all of that memories with all of my friend <3 Kejapp , sebelum tu , thanks semua sahabat handal hendel beskal dan seangkatan dengan nya yang wish Birthday kat aku samada through fone, face to face ,facebook, ym and apa-apa je lahh. thanks okayy ? yang wish dalam hati pun thanks jugakk..harhar :p



 kalau jadi Birthday Girl/Boy , memang selalu kena bahan lah kannn . and aku pun terkena weyhhh . sabor je lahh, naseb birthday sehari jer , kalau sebulan, memang terjun tangga jugak lahh kann ..hihi..but chill la kan , bukan selalu nak kena prank sepanjang hari ni .. setahun sekali kalau nak kena yang teruk teruk pun. ngehngeh .



Haritu masuk kelas tutorial , kawan rapat aku dlm kelas buat tak tahu jee . bahjet taknak celebrate birthday aku . takpee, tak kesah kot klu tak celebrate pun , aku tak suka nyusahkan orangg ni..hehe..wish pun sudahh laa :p  then , after tutorial , kitorang ada kuliahh , okay , prank-lah-kunon pun start . harhar. tapi chill sebab kawan aku yang bajet-nak-kenakan-aku tu TERkena balik. haha. puas gila hati aku bila dapat usik diaa..harhar . seriously lawak . memang tak tumpukan perhatian langsung lah time lecture ngajar depan tue..hihi ..
----------------------------------------------------->>>>>>>
(hat kanan tuh bahjet nak prank guwa tp terkena balik.hewhew :'3 dan yang tak ley blah dia jugak lah yang menyebabkan rancangan terkantoi..wakaka . thats funny kot. oh yeah,both of them are my closeclassmate <3 thnks for  the suprise tuu :p 
----------------------------------------------------->>>>>>>

time lunch , dia ajak aku teman dia makan . aku selalunya tak lunch , aku tidor kat bilik jea. so , memandangkan haritu birthday aku , aku pun pegi lah teman dia . yang tak boleh blah bila dua orang kawan aku buat alasan nak pegi minimart beli topup . phuii~ topup lah sgtkann..harhar :p then, after lunch , depa cakap depa nak mai lepak kat bilik aku , so , takkan aku nak halang kot kan ? hihi.




so, time lunch-break , kawan rapat dalam kelas aku pun lepak lah kat bilik aku , ingatkan depa nak kenakan aku ka apa, but . nothing happen. alhamdulillah . then pegi kuliah and kalau tak ada kelas amali science komp after kuliah tuu but haritu takdak lah pulokk..so apa lagi, happy lah kann ? tak gituuu ? sapa tak happy kelas tak da? hihi..then, dua orang kawan aku tadi tuu suroh aku balik bilik . Eh , apa kes nak suroh anak orang balik ni ? harhar :p Kawan aku yang sorang lagi nih tlg kaber . buat sakit lah sangat kan .



then, sebelum sampai blok-tersayang-lah-sangat tue ,aku cakap nak singgah kafe beli nasi lemak . yelahh , ngidam terukkk, biasalah orang tengah bawak badan . yelahh, kalau tak bawak badan behtu nak letak mana ? kat rumah kauu? harhar . oke tak lawak . dan nak dijadikan ceritaa , kawan yang teman aku tu cakap " Eh, nak nasi lemak ke ? kat kafe ni xdak lagi, meh kita p kafe satu lagi tu , hampa taw dak sedaaappp !" aku pun ikot je lahh. dah ngidam kan? ;p

on the way pergi the other kafe , aku ternampak lah bayangan dua orang minachi yang suroh aku balik blok td tu . memula depa tak perasan habaq hiang , dan aku pun usha lah. nahhaii,,awat tak terkejut !!hahaha..yelahh., nak wat suprise tapi terkantoi tengah
jalan lahhaiii, sakit perut aku gelak . ada yang sampai terduduk habaq hiangg  . yelahh, mana tak terkejut . dorg beli somthing from bakeri , konon nak buat suprisee lerr kot..harharhar =P then , im treat them makan petang . bukan senang aku nak treat orgg . after that , depa sebok2 suroh aku balik cepat . suroh tido puas-puas untuk malam tu . aku pun mcm wat lek wat peace aa..okay, malam tu depa nak prank aku, aku harus bersedia. hoyeah !!

----------------------------------------------------->>>>>>>
hat tepi aku tuh pun mycloseclassmate . dia lah yang paling suka nak prank kan aku,, harhar . thanks hensem ! eh eh :p kehkeh.
----------------------------------------------------->>>>>>>

balik tu tak terus tido sebab baru lepas makan kan , online ym tgok manalataw kalu orang tuu online. okey gedik sat . tapi harapan kumusnah . lalala..then dah 5.30ptg,after asar prayer aku tidoq lahh ,ngantok kot. yelahh ,tengah hari tu tak sempat tidoq kerana digangu oleh makhluk berkaki dua :p aku ni kalau tidur memang tak sedar mana weyh . bom meletup pun belum tentu tersedar . silap haribulan aku sedar aku dok dalam kubur dah apa kalau bom betul betul meletup..hewhew :3 nauzubillah lah .



tengah sedap mimpi dengan prince charming . ewah . tetiba berbau minyak gas kau tahuu? kuat gilaa..lalu aku terjaga .. tengok roomate sebelah yang dok tidor jugakk , tapi dia wat lekk jee..nak tnya kat dia whether she also berbau minyak tu jugak ke tak malas pulak ...pastu amik lah bantal busuk nak tutop hidungg ,kan bau kuat sangat . bantal busuk aku tu pun wangy ..tapi malangnya lagi ditutup lagi kuat kot bau dia..tetiba aku dengar suara orang ketawa . then aku terpikir, eh eh. depa kenakan aku ke hapa ? tetiba roomate aku sebelah katil bangun gelak gelak . aku pun macam apa kes ?



lepastu keluar lah tiga orang makluk berkaki dua tuuu.. hahaha ..tahniah , prank anda menjadii . taw tak depa buat apaa? mesti lah tak sebab aku tak bagitaw lagii..depa calit fibric paint kat muka aku time aku tido..memang tak sedarr ahh kan sebab aku kan jenis tidoq tak sedaq mana.. habes bantal busuk aku terkena cat tu. euww..betambah busuk lah bantal busuk aku yang tersedia busuk tuu kann? hihi.. dah calit tu okay lah,lepas tu sesusah jer tolong mandi kan akuu. habis basah lah baju aku . dan, baju polka dot aku tu memang tak keluar lah warna cat tuu kan..takpa takpa..memori tu . hihi..dorang lepak bilik aku sampai malam after that turun main badminton memalam . okay , im happy that night . terima kasih kengkawan . walaupun kita baru kenal dan baru rapat tapi hampa memang terbaikk ahh :'D thanks for that kekRAMEL tuee..hihi..



ku sangkakan hujan sampai kepetang , rupanya panas ditengahhari . harhar :p lepas habes enjoy dengan kengkawan rapat kelas aku ,. aku naik bilik . oke , before tu mesej bestfriend sebab nak lepak ngan depa time birthday kan. tapi malangnya depa ada kelas lah sgt. hewhew. so balik bilik . tengah online facebook.kawan aku bilik sebelah ajak pergi tengok tv . ewah , tak penah penah kan . aku musykil disitu..aku bagi macam2 alasan sebab aku syak depa nak wat sumthing kat aku.


tapi syakwasangka aku tu maken pudar bila roomate aku cakap "eleh , pikah ingat org nak prank dia lettew" haha. okayy..memang aku terpikir jugak lahh. tapi aku abaikan..so , pergi lah bilik tv tu ..otw nak pegi bilik tv, bilik basuh kelam taw sebab depa tutup lampu.selalu cerah jeaa.. so , bila lepas je bilik basuh tu aku terus larii..harharhar..memang betul anggapan aku. depa nak simbah ayaq .. harhar..memula dapat selamatkan diri . tapi memang basah jugak lahh..sedap jer depa simbahh..

aku ingatkan just nak simbah jer . memang tak terpikir dek akal yang kawan aku sorang tu tengah pegang plastik berisi serbuk kuih + oat + ramuan rahsia . so , depa pun letaklah kat atas kepala aku.. memang terbaik  lahh kann..harhar..sumpah terharu bila syaz and man which is my best friend ada jugak . tak sangka hampa ada taw dak. sayang hampa gila gila lah. 6 tahun kita bersama tak pernah gaduh kan weh ? hopefully hubungan kita akan kekal sampai bila bila <3 wa sayang luorang sangat-sangat tahu tak? oke , mula blushing.hikhik. gedikk!
<<<--- bestfriend aku ni. wa sayang sama lu . sumpah tak muhong cuma tipu jekk :pp


so, hari tu sahaja , 5 kali aku mandi . sampai ke tengah malam . tapi its okay , im happy with all of that. thanks to all my friend . i love you okayy? thanks to my roomate yang memang tak wish langsung my birthday .. bajet kami nak terasa kaa? haha :p agak terasa sikit la..tapi kami taw mesti ada something yang hampa nak wat. haha. tahniah lah kat roomate aku sebab masing2 pandai belakon kan. hihi =p thanks jugak kat farah , nab , zahid , fareen..sesusahh jewww hampa neyy . hihi..,.terharu taw dakk ? =p thanks for the choclate cake tuu jugakk.


pelakon terbaikk hari itu. harhar . thanks roomate :*


so, now im 9teen ! <3

wish :
1. tentu lah nak jadi lebih baik daripada umur 18 tahun duluu kan ?
2. cuba untuk lebihkan seriusss . maaflah kalau sebelum ni wa kurang serius dalam semua aspek :'/
3. semoga dipanjangkan umur , murah rezeki , makin cantik comel plus plus ;p , maken kurang lemak di badan ;DD makin pandai dan segala-galanya yang baik baik belaka .insyaALLAH.amin.
4.cuba untuk kurangkan dan kalau boleh buang terus sikap suka bergosip ,eh, boleh ke ? harhar :pp
5. nak jadi anak yang lebih baik drpd sebelum ni , nak jadi kakak dan adik yang baik ..hikhok :p ..nak jadi kawan yang baik walaupun memang dah baik pun.wakaka ;p
6. nak jadi lebih matang . omputih sey matured u know?
7. masa untuk aku lupakan semua kenangan dulu . ewah :p maaf, kita sama sama naik ego . so tak boleh nak buat apa dah . awat hang tak naik kriss je ? sebok nak naik ego macam aku apa kess? so , just start a new life okay ?  "Tuhan tolong lembutkan hati diaaa.."<-- kahkah..xdak masa aku nak berombak ghendu kat sini..hew hew :'D babai kenangan
8. aku mesti enjoy umur belasan terakhir ini. itu pasti . tapi enjoy2 jugak. akhirat jangan lupaa..insyaALLAH :)
9. ini last . aku mesti dapat lesen P kereta tahun ni . mesti mesti dan mesti !
10. ni lagi lastt, aku mesti kurang kan kegegehan dan kegedikan aku..harhar..aku sedaq diri lah woi aku ni gegeh dan gedik. eh jangan salah sangka, aku gegeh n gedik ngan bestfriend jer. hat laen dak la naa :D

lagi apa lagi haaa? orang cakap , cakap bolehh laa..tapi buatnyee , idokkk nye langsong . so , buktikanlah kan ? takpayah cakap banyak je kann..hihi..


so, cukuplah sampai disini saja entri aku nii (alhamdulillah habis punn ) .pendek kan entri aku kali ni..hikhik. entri ni panjiang sebab aku terlebih happy .sehingga kan next day nak g kelas pun malas sebab letih gelak bagai..hihih..THANK YOU again MY FRIEND :* <3


THANKS FOR THIS GIFT TOO. SESUSAH JEEE LAHH ;P
TIMAKASIH TAW HAMPA HAMPA <3
HIHI.


p/s: my last post untill i finish my foundation at KMP. wish me luck for my final . byebye. see you after 26April :).im sure i will miss that moments <3 =')


lots of love,
ShafiqahRashid <3



6 comments:

najmi^^ said...

wuu..hadiah pe weih lam kotak tu

misluvcoklat said...

cer teka cer teka..
heheh ^^

lilypelangi said...

dpt adiah apa tuh? jeng3~

misluvcoklat said...

Jeng3.hihi<3

Hanie Dew said...

Happy belated bufday...sory baru dtg.huhu
Semoga semua bufday wish dimakbulkan...

misluvcoklat said...

hihi, terima kasih awakk <3 :)