Sunday, March 18, 2012

Pantai Merdeka..!

Hai koranggggggg :D sihat kah ? bahagia kah ? ewah . hopefully all of you are in good condition . amin =) 

setelah 13 jam aku tido ,(tidoq ka koma? harhar) pagi tadi alhamdulillah , aku masih bernyawa . lalu aku bangun basuh muka berus gigi then breakfast dengan femly aku , tetiba ayah aku tanya ,

ayah : adik penah p pantai merdeka.
aku: haa ,,pantai merdeka ?? dak punn.
ayah: adik nak p dak ? 
aku: heehee . jom laaa . *nada tak percaya*
ayah: haa, klu nak p , pih besiap.


itulah flasback aku . ngehngeh . seghiyes tak percaya . tak rancang apapun tetiba harini aku sampai kat Pantai Merdeka tu . kira first time lah aku p . hampa penah p ? oke jawab dalam hati oke ? heheh . bukan pasaipa , hampa jawab pih la kuat tera mana pun , aku tak dengaq aih ;p 


first tu aku ingat pantai merdeka dekat penang . punya lah eksaited uolsss . last last pantai merdeka tu kat SP je pun . harhar . maaf lagh, geografi taim Pmr aku dulu B .hihi.tapi tapee punyeee . janji dapat hilang kan stress aku tu . huhu . maybe ayah aku perasan kot . muka aku ketat jer . ni semua sebab apa yang belaku kat matriks last week . ah , malas aku nak ingat . sepoil mood je . macam nak bagi kaki pun hadoo. harhar . chill lex ah pikah ^^,


Pantai Merdeka tu not bad lah , boleh lah lepak lepak kena angin sepoi sepoi bahasa . picnic pun best kot . then , time aku p td ada ekspo apatah so xdak lah boring sangat . dan apa yang best , makanan kat situ .nyumnyum sedap gilak habaq hiang !


ABC ni superb habess ! nama dia ABC Gunung Jerai.
memang mengunung ah . eh , tapi ni dekat Pantai Merdeka eh bkn Gunung Jerai. hehe !

hat ni pulok Char Koteow . Thumbs Up !

ini makanan aku , mak aku and kak aku makan Mee Udang . itu pun superb weh . harga dia okay lah kot. sebab bukan aku bayorr. haha. dats why lah okayy. hihi. memang banyak jugak lah udang dia letak . tapi tak sempat snap . depa makan dulu. harhar .  and after makan kat sini , pekena keropok lekor pulak . sambil lepak lepak kat tepi pantai kan . dan aku terjumpa lah sekor pakwe ni . haha . tak hensem sangat . ni lah pakwe nyee :


kuceng ni aku nmpak dok jalan sorang sorang . so, aku ngorat ah dia . naseb berjaya . heheh . so bagi lah dia keropok lekor . memang layan lah kan . heheh . time main dengan kuceng ni teringat kuceng kat rumah . apalah yang kuceng kuceng aku sedang buat . makan ke belum nasi yang mak aku bagi kat depa sebelum pi Pantai Merdeka tu . heheh. over kan ? hewhew :3



tadi time balik kan , lebih kurang 1km drpd susur masuk plus Gurun Utara kan,ada eksiden . gila bapak punya dahsyat lah . konfem esok masuk paper . tak muka depan muka tengah . ngehngeh and konfem jugak ah muka aku xdak. kuikui. ingatkan satu benda tu je yang dahsyat . ada yang lagi dahsyat.dekat area changlun ke mana tah , aku tak sure tapi still kawasan kedah lah . memang hujan lebat tahapp. angin pun dahsyat uolsss. 


aku taim atas kereta tak henti henti mengucap. berzikir , bertahmid dan seangkatan dengan nya. yelah, hujan lebat smpai xnmpk jalan pahtu angin gila dhsyat punya kuat bhaii , takot klu ada pokok tumbang ke hapaa.. then , dalam perjalanan tu kan. aku tengok ada pokok tumbang , rumah reban. bumbung rumah hilang , habes  bumbung berterabur atas jalan kot . naseb sempat  mengelak weh.memang dahsyat dan hat ni pon aku konfem masuk berita ngan paper .  kesian kot mangsa2 tu semua . inalillahiwainnailahirojiun . bgaimanapun , alhamdulillah , aku and femly semua selamat :) so okay lah , babai =) see you next post .

#i miss my old friend after i read our past conversation :'(

5 comments:

Sheeszshira Shiraz.... said...

Uiii dahsyat no...
kesian kat depa yang bumbung tercabut tu....
Kedah la ney hujan ribut ka?

Fyqa, ney cheq tag Fyqa join contest...Nak masuk ka tak mo cheq x taw la..Cheq main tag ja..hihi..

http://nurulshiraz.blogspot.com/2012/03/contest-blog-paling-ohsem-by-norfaeiz.html

misluvcoklat said...

tima kasih no tagged kt chek .
insy . nati chek wat klu sempat =)

Hanie Dew said...

Waahhh tetibe aku teringat lagu cinta pantai merdeka.Happy nya kuceng tu ko bg mkn kopok leko.dahsyat la weh eksiden tem ujan ujan lebat cenggini.takziah pada yg cedera.alhamdulillah ko se family selamat.

Cik Yatt said...

wah..bestnye jejalan...hhu

L said...

xajak kita pun.. hihi. kita dok sp. dekat jer..

jom tmbah ilmu.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html