Monday, March 5, 2012

aku bengang ! mentor 6.

Selamat selamat semuanya. Argh ! Aku bengang ni. Segiyes! So , wahai belog tercinta . Aku nak luah kan kat sini . Sekurang2nya rasa lega sikit beban di hati . Huh. Yelah,aku nk luahkan kt mna lagi kalau bukan kat blog sndiri kan. Takkan nak kal mak aku lak taim taim lewat cemni .. Act , bukan masalah dunia pun . Tapi masalah aku ni..


Kau nak tahu tak , tuperware mak aku yang aku bawak sebagai bekas untuk aku makan segala jenis makanan kat matrik aku ni tetiba boleh hilang ?!!! Eh , hat ni memang bengang lah weyh. Aku letak kat bilik basuh td. Then pas tengok mentor , aku nak pegi lah basuh . Tengok2 dah hilang ? What laa kann ? Then aku pikir balik, aku letak mana bekas tu lepas aku makan megi tomyam td tuh ? Pikir punya pikir memang konfem aku letak kat dlm bilik basuh tuu kot.

Then aku pergi cari dalam bilik , kot2 la aku ternyanyuk sebentar kan . Semua tempat aku cari..dalam mari semua lah..xdak weh . Xdaakkkk ! Then aku keluar . Usha dekat bawah..mana la taw kot kot bekas tu jatuh dkt ground floor ke..almaklum..aku kan stay kat third floor. Eh , xdak la pulokk..and mmg xmgkin lah kan. And tempat terakhir aku usha adalah dalam TONG SAMPAH ! Nasib baik tak dak klu tak ..err err ..

 Persoalan disini dimanakah tupperware aku tuh ? Aku tawlah tupperware aku tu lawaa kan . Xkan aku nak kena siarkan kat muka depan surat khabar esok kot. Puhlease lah letak balik . Yelahh, mna tak bengangnya . Esok aku nak makan bihun sup or laksa dalam apa ? Dalam mug ? Pastu sedut dengan straw ? Camca aku pun lesapp . Err, geram kot.err!

Oke,tukar mood *bertukaarrrr* Eh, xleh betukar lagi sebab tadi dari pukul 9 aku tunggu depan tv tggu mentor 6 ni , iklan setengah jam kot ! What the la kan ! Geram kot. Then, off tv naik bilik. On fb pkai fone je la yg mampu sebab xbwk lappy kan . Tgok ada page mna tah post yg mntor start pkul 10.30. So, demi mentorr aku sanggyp turun balik. Harhar. Audition kan mcm2 ragam , so konfem lah best. Hikhik. Tapikan. Awat lah si akak ogy tuh gedik gila tahhh...sapa la yg akn jd mentee dya kan ?

 Oh yea , nak cakap jugak kat sini. Kemarin aku jatuh tangga . Sakit woi. Nasib jatuh kt tgkat tga. Org tak nmpak *hopefully*. Klu la dkt ground floor ke..memang keliya la kan. Hahaha ! Tetiba terjatuh. Aku igt anak tgga dah habes. Sakit kot. Haha..naseb xterok sangat . Oklah. Hati dah ringan sikit bila dapat luahkan semua.

# makin nak dilupa makin teringat . Hum ::s
 P/s : entry post through my fone. Sory klu ada typo. Heheh. Peace !

6 comments:

Hanie Dew said...

Hihihi.marah sungguh la ni ye.part jatuh tangga tu aku pun penah kena wey..mmg sakit dan memalukan aku gelakkab dii sendiri kot masa tu.

Tupperware ko dah jumpa?

Aku tak layan mentor wey.best ke.

Jue said...

aku phm pe rs tupperware ilang
wp ade tupperware murah tp mn sama ngan tupperware mak kite kasi arghhh


nsb xde org nmpk, kalau ade?perghh malu siut haha

Fatin Syafiqa Anuar said...

haha. macam mana la boleh jatuh kan.

misluvcoklat said...

@hanie dew :

harhar . memang marah . wa buat air pun guna straw jer ganti camca .
muehehe.
konfem ah sakit and
tupperware mak wa memang xjmpa lah kan.

mentor ? konfem lah syiokk :D

misluvcoklat said...

@Jue :
hahah.tahu xpa lahh.erk.konfem ah malu seplohsaat klu hadoo org nmpak.
hahaha.
lawak kot XD

misluvcoklat said...

@Fatin syafiqa :
harhar,
tgh usha awek cun kt bwh tu kot.
muehehe.