Saturday, February 4, 2012

Kebenaran..




susah kan nak terima kebenaran atau realiti ?
kalau kebenaran or realiti tersebut sesuatu yang menggembirakan ,
im sure semua boleh terima dgn hati yg terbuka kan ?
but , kalau kebenaran tersebut sesuatu yang memeritkan , menyakitkan and so on.
susah sikit nak terima kan ?
aku taw itu lah sifat manusia dan sifat tersebut pun ada dlm diri aku.
aku tak nafikan benda tu tapi , kita mesti ingat ,
ada sebab ALLAH uji kita macam tu , 
dan yang pasti , Allah taw apa yang terbaik untuk kita kan ?
so , tabah dan redha je lah =)

Kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari kita, lalu DIA datangkan guruh dan kilat… 
Puas kita menangis…
Menunggu dan mencari ke mana hilangnya matahari kita… 
Rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah..:)



# setiap ujian itu bukan "bala" tapi rezeki . so terimalah dengan hati yang terbuka .*senyum*


32 comments:

era kecik said...

memang agak susah jugak .. tapi, kita mesti menerimanya dengan hati yang ikhlas =)

Adila Saidi said...

comel je lukisan tuh :)

Selendang Merah said...

setiap yg terjadi mesti ada hikmahnyakn..^^

KizZ said...

Yup,kebenaran kadang-kadang susah untuk diterima tapi kita tetap perlu mengharunginya...eceeh!

Cik Yatt said...

ermm..kbnran mmg sakit..kdng2 mcm tak nk tahu kbenran

misluvcoklat said...

@era kecik:
a'ah , redha kan hati sbb itu slah satu ujian drpd NYA =')

misluvcoklat said...

@Adila Saidi :
muehehe. thnks yeah =)

misluvcoklat said...

@selendang merah :
yeah , Pasti ! insyaALLAH =)

misluvcoklat said...

@kizZ:
yeah , susah sgt.
kkdg sakit sgt :(
huhu..

ZiErWa zAiNaL said...

bila Allah hadirkan masalah dlm hidp kita, mesti Allah akn hadirkan jua penyelesaiannya.. =)

misluvcoklat said...

@cik Yatt :
kan , perit kot .
tp im sure something yg lebih baik akan berlaku.insyaALLAH.amin :')

misluvcoklat said...

@zierwazainal:
yeah, setiap masalah pasti ada penyelesaian nya =)

ZiErWa zAiNaL said...

hehe,,betul2...cuma cepat atau lmbt je..

NuruAshiA ♥ said...

Allah duga kite sebab die syg kite :)

CekbOlat-bOlat said...

quotes last tuh ! hehe.. mcm lam citer ape tah kt tV3..kankan =)

gud.. dh lme cri quotes tuh.. hehehe

O CIKTEDDY said...

ahh..hati shaye trsentuh >,<

xila riston said...

e eee comeyla.....!

misluvcoklat said...

@zierwa zainal:
jyeah betul =)

misluvcoklat said...

@nuruAisha =
yeah, allah nk uji takat mna thp ksbarn dn keimanan kita kt dia =)

misluvcoklat said...

@cekbolat-bolat :
muehehe.
senanya kan, sy pun google jer.
xsure lak citer mna ,
hikhik ;D

misluvcoklat said...

@cik tedy :
hehe, chill =)

@xila ristion:
haha , comel eh?
thnks =)

Nana said...

wakakaka..

Fatin Syafiqa Anuar said...

hehe. betul2 :)

ZiErWa zAiNaL said...

=)

the puffy clouds said...

hye misluvcoklat!

Chill ya? Dalam hidup ni dugaan akan datang berkali2. so we just need tu redha and tangani nya dengan baik :)

hehe nak jemput cik misluvcoklat come to our shop. we are selling all bags under RM 50. Do visit ya?

http://thepuffyclouds.blogspot.com

or like our page on FB:

The Puffy Clouds

Cheers!! :)

syafiqakarim said...

yer.
Allah tahu apa yang terbaik :')

misluvcoklat said...

@nana :
heheh . peace (Y)

@sis fatin syafiqa:
hehe . jyeahh =)

@ZZ: ;)

@the puffy cloud:
yeah, dats right.btw thnks for the invitation. i will visit u back.thanks again =)

misluvcoklat said...

@nana :
heheh . peace (Y)

@sis fatin syafiqa:
hehe . jyeahh =)

@ZZ: ;)

@the puffy cloud:
yeah, dats right.btw thnks for the invitation. i will visit u back.thanks again =)

misluvcoklat said...

@nana :
heheh . peace (Y)

@sis fatin syafiqa:
hehe . jyeahh =)

@ZZ: ;)

@the puffy cloud:
yeah, dats right.btw thnks for the invitation. i will visit u back.thanks again =)

misluvcoklat said...

@shafiqahkarim:
kan =)

yad'z said...

try to accept and faced da reality with open heart... =)

misluvcoklat said...

insyaALLAH =)