Monday, February 6, 2012

#4:ada semut dalam mi

woot woot ! dalam mi ada semut sama je mcm ada udang disebalik mi ,
sama ker ? aku ckp sama so sama la. eheh =D





see ? perkara biasa yang semua orang dah taw kan ?
 sejak zaman tok nadok pon hado dah kot org cemni kan ?
 bila nak kan someting , pak aihh, muluit manis kalah gula habaq hang , 
muka tu perghhh kernyih (senyum) sampai ke telinga , 
tapi bila tang nak bagi balik tu yang problem kan ? muka kalah jamban umah . kahkah . 
apapun , hutang itu WAJIB di bayor ye jahh . walaupun satu sen . 
oh yea , satu lagi pesanan khidmat masyarakat ,
 kalau ada semut dalam mi tu , hangpa jangan dok makan la mi tu. 
satgi jadi bodo . okbai =)

# tuan peminjam selalu malu nak mintak barang mereka sendiri drpd org yang pijam kan, pdahal yg tu brg dia sendiri . dan for sure lah aku pun sama, kuikui xD 

29 comments:

ZiErWa zAiNaL said...

hehe..kadang2 bila org yg hutang, zz nk mnx jd segan..huhu.. padahal org yg hutang kite..sob2..

Safinah Harun said...

haha..biasa lah..nasiblah dpt member mcm semut dlm udang.. :)

misluvcoklat said...

@zz:
haha . betul tu.
sy pun jd malu nk mnx .
haih pdhal depa tuh yg pjam.
xphm btul.. xD

misluvcoklat said...

@safinah Harun :
haha..tu lah..redho je lahh..=)

Izzie said...

kalau singgit dua tu tak bape nak kesah..
tapi kalau puluh2 ratus2 tu sgtlah kesah, tp segan la nak mintak balik..
kesimpulan, lepas ni takyah kasi dah org pnjam kalau dia tak reti bayar balik..
hehehe..kejamkah?

Adila Saidi said...

mmg akan ada manusia perangai mcm tuh.
doa je lah semoga dijauhkan :)

misluvcoklat said...

@izzie :
kan, selalu kita yg segan nk mntak ..
pdhl yg depa pjm tu duit kita.
haha.
xdelah kjam sgt.skdr ajar sikit jer.hikhik xD

misluvcoklat said...

@adilla Saidi:
konfem hadoo..hahah.
amin =)

O CIKTEDDY said...

org cmtu rse nk kapak je kpala..haha

Cik Yatt said...

prnh alami..huhu..time pnjam kemain lgi..huuh

budak penjara said...

klu mintak camtu mmg la orang x bagi..kena mintak ala2 along ckit..haha..letak pisau kt leher ke

yad'z said...

hurm.. tu lah manusia kan.. ramai je yang hutang, tapi nak mintak balik tak reti.. hurmmmmm

misluvcoklat said...

@ cik Teddy: haha.
kan,,kerat 18 .hikhik.

misluvcoklat said...

@cik yatt:
hoho..sy pun pernah :/
mmg kna sabor jelahh kan :)

misluvcoklat said...

@budak penjara:
haha !betul3.keliya ^____^

misluvcoklat said...

@yad'z: harhar .
bkn xreti..tapi segan agaknya..
hoho xD

CekbOlat-bOlat said...

haha.. gua nk ghenyihh smpai telingaa..

misluvcoklat said...

@cekBolat-bolat:
harhar ,
awt lu kernyih nih cikbolat.
haa,msti hadoo hapa2 neh.
hihi xD

MEDIHA OMAR said...

Pernah mengalamini sampai sekarang kawan tak ganti-ganti :'(

Mr.Clive said...

OHOHOHOHO...
kes sebegini membuatkan saya murka dengan orang yang meminjam tapi tak reti nak membayar...^&$^%#%*%($7!

wkakakakak jom kita bagi penamparr sedikit. LOL XD

Mr.Clive said...

anyway, weh sy der bagi buku free kepada pengunjung blog sy yang bertuah!
setiap bulan kasi free.kalau minat,g la tulis nama buku tu,harga dia janji xmelebihi rm100 and sy akan poskan ke rumah!

misluvcoklat said...

@mediha omar :
lar,yeke..
siannya..
mintak lah dkt sipeminjam tu :)

misluvcoklat said...

@Mr clive :
harhar . jom . tp jgn la bg penampar sedikit.
tak keliya..
bg penampar sebanyak bru keliya.
hehe ^_____^

btw, thks.

Mr.Clive said...

hahahaahah btol gak tu XD
jom jom

Fatin Syafiqa Anuar said...

haa betul2. tak suka orang macam ni -.-

misluvcoklat said...

@Mr. Clive :
harhar .
kan kan =D

misluvcoklat said...

@Fatin Syafiqa Anuar :
kan kan.
tak suka gila...
seghiyes! XD

Anonymous said...

rich single free dating sites http://loveepicentre.com comcast dating on demand

Anonymous said...

ohsas 18002 2000 ebook http://audiobookscollection.co.uk/The-design-and-analysis-of-spatial-data-structures/p100128/ 91 ebook [url=http://audiobookscollection.co.uk/de/Software-Design-Testing-Engineering/c2388/?page=4]tom corbett space cadet ebook[/url] heinz kohut ebook