Sunday, July 10, 2011

Jom buat Coklat Milo :D

Big Hello uuuuuuuuoooooooollllllllllsssssssssssss !!!! aww~ lameww gileww kiteww tak hapdet blog en en ? :p penoh bersawang (!) kitew biziiii leww dukk siniiiww (eewww,, byk vetul daveliu diew,aww~:) HAHA.

korang yang singgah, lagi memomolow dan lagi menklik iklan dan sebagainya, TERIMAKASIH (!) tiada apa yang boleh aku cakapkan melainkan Thankie baby ~ aww. haha. (awat gedik sgt tiktaw -,-)

 tp,mntak maaf, xsempat nak folo korang balik, xsempat nak melawat korang balik.aku bizie gilerr, UPS pon next month ! OMG (Oh malas Gila) nak study (!) herm . bak kata falsafah senior aku yang tercatat di dinding bilik aku, TAK CEMERLANG TAK PA, JANJI 4 FLAT ! hahah..terbaikkkkk !

oke, kalau korang nak taw, aku eksaited giler ahh time update blog ni..haaaaa, aku BANGGA giler ahh bila aku berjaya membuat coklat milo ! HAHAH.bukan nak riak tapi nak bangga..hihi..sebab budak dok asrama lama drpd aku pun buat coklat milo xjadi..malam ni aku try buat and menjadi weyyyy ! hihihi..LIKE LIKE LIKE LIKE ~


korang yang da tao lifestyle asrama mesti dah taw en ? mcam aku ni , first time dok asrama, dan first time aku taw cemana nak buat..so korang nak try weh ? hihi..mudah jaa..tapi berhati hati yerr adik adik sekalian :)


BAHAN BAHAN YANG DIPERLUKAN :

1 Paket Milo Fuzee  ( yang biasa punya taw)


sebijik iron atau seterika lah orang melayu cakap ,


sehelai kain batik.


CARA - CARA :

1. korang hamparkan kain batik tu..
2. bukak iron, pastikan jangan terlampau panas sangat satgi terbakaq kain batik mak hampa plak. haha.
3. letak milo fuzee tu dekat bawah kain batik tu,
4.pastu letak ler  serika yang agak panas tu kat atas kain batik yang bawahnya tu milo fuzee tuu..korang buat jer macam serika baju tu..tapi,hati hati taw.panas..
hehe..
5.pastu dah agak2 milo tu keras , dan dah menjadi "bajet" macam coklat..bukak jer plastik tu..hasil dia :


Yummy ! hihi..ala, rasa milo je pun, bukan rasa strawberi ker apa ker.. hee~pastu makan ler kan..hee~okay lah..byebye..




LOVE ; ♥ misluvcoklat ♥

2 comments: