Monday, January 31, 2011

budi bahasa budaya kita :)

assalamualaikum korang 
*ehem ehem, mentang lah tajuk n3 budi bahasa budaya kita truih pggil salam.
HAHA !
tapi syg, jawab salam tu wajib , dah jawab ke ? hehe :P

oke, sebenaqnya cheq bukan nak post entry pasai benda nih,
tapi kan, tadi kak cheq balik,
teruih la makcik tu cita kat cheq pasai satu peristiwa nih,
naaah, teruih cheq nak beletiaq boleh dak ?
n3 yang sebenaq cheq nak post arineh cheq post pone lah. :)

citanya cam gini .
hok ni bukan kisah dongeng na, hok ni realiti uu,

Alkisah sipolan & sipolen (bkn nama sebena,HAHA)

sis: we ikah,dengaq dak td bunyi eksiden ?
me: *TERKEZUT* hah ? sapo eksiden, teruk  ka? xdgq ambulan pon .
sis: hemph, sipolan tuh p hentam keta sipolen kot.
me: tedia .. sipolen tuh nek keta sapa?
sis: keta mak dia kot, dah la p langgaq keta owg,pahtu harem xtnya kna byaq bapa ka apa ka, men blah cmtu ja,
me: gilos , la ni ca habaq cmna bole jd cmtoo, dia rabun  ka hapa?
sis: humph,, sipolan tu dok tunjuk terer tang tu, pickup sgala bagai, last2 jatoh, moto jatoh atas dia kot, msty skit gler + cuak . taw ark keta sipolen tuh osak teruk kot. dah la keta mak dia.
me: *speechless* & guling kepala je lah :P     

pergh, apa perasaan korang bila ada org langgar keta korang pahtu blah cmtu jea ?
gilos terbaik kan sipolan tuh ?
ish3 ~
kalu yea pon mintak la maap,
ni,,
 haremmm  -,-!

hem, ok lah,
cheq nak kena tdoq,
sok ado koleh spoken english pulak.
ohh ang pow.
hee :D

gud nitezzZZZzzz!


3 comments:

Ein Auzai'y said...

biasalah kekadang ada orang tak kan mengaku dengan kesalahan dia....always deny.....manusia....

FATIN SYAFIQA said...

Aih, teruknya org tu

misluvcoklat said...

sis Ein Auzai'y:
yups! betol2 :)

sis Fatin Syafiqa:
mmg the terokk uuu..
hee :D
pastu dia buat kureng hajo plak.
btambh2 terok la,
hoho :D