Saturday, April 10, 2010

kehilangan ='(



finally,
my berukband da kembali.
so, bole berbloging kembali =)
exceli,entry ni berkaitan dgn kejadian BURUK yg berlaku pd khamis yg lalu :'(

*********************************************************

tepat 2.5o ptg ;
ak keluar dr kelas dan berjalan menuju ke gate brdekatan asrama,ternampak sebuah kereta kancil milik mak ak..ak tersenyum kerana mak ak dtg begitu awal..ak terus menuju ke kereta lalu terus naik..`mak ak terus menanyakan beberapa soalan yg tidak perlu diceritakan disini, kemudian,semasa tiba di trafik light berdekatan dengan hospital , mak ak memberitahu ak , "adik, kak comel da maty kena langgaq " .. ak terkejut mendengar berita itu.. tanpa disedari air mataku mengalir tanpa henti..sedihh..sedih sangat..apabila sampai dirumah, ak terus berlari ke arah mayat kak comel yang berada didalam beg plastik ..ak tengok keadaan nya, darah sangat banyak dibahagian kepala..air mataku semakin deras mengalir..

petang itu, ak terpaksa juga mghadiri kelas tambhn dgn mata yg agak bengkak..pukul 5,30 ptg, ak smpai dirumah, mayat kak comel masih lg statik disitu,,kemudian, ayah ak pun bru pulang dr kerja..selepas selesai tunaikan solat asar, ayah ak mengambil cangkul dan menggali tanah, ak pula menguruskan mayat kak comel..badan dia masih lembut,seperti baru mati, muka dia yang comel itu remuk dan banyak sgt darah , air mataku seperti biasa,mngalir tnpa henti, sementara menunggu ayahku siap mengali tanah, adik-adik kak comel serta ibu nya turun memberi penghormatan terakhir..mungkin mereka juga merasa kehilangan kak comel..tepat jam 6.55,kak comel selamat dikebumikan di belakang rumah ak..

*********************************************************
ini lah kak comel :



--> di lahirkan pd thun 2006 .
--> act, ni kucing jantan..tp pggil KAK comey,hihi..
--> my father gelar dya K.K.U aka Kucing Kurang Upaya,
kerana dia punya pggang tu ade prob skit,hee :D
--> gemok ! ^_^
--> feberet food : nasi goreng . hoho
--> feberet drink : ofcoz milk & air kelapa =)
--> sgt tkut dgn my father .huhu :')
--> ta bsing.. diam jer like me..hahak :D


sehari sebelum kak comey mati ..

hurm, time tu i tgh mkn nasi, my mum pun ade gak, kak comey pun ada,,tgah tido..then my mum kaco dya n pgey nma dia 'kak comey...' and dia yg tgah tdur tu pun berbunyi " miawww" suara mnja :')..myb tu petanda kot..sbb b4 ni bla org pggl kak comey jea,dia just tgok jee..ta bunyi pe pun..pastu jalan buat donno jee & malam tu,selalu dia tidur dlm umah taw, adek dya yg lain suma tdur luar..biasalah..dia en K.K.U ,so special ket laa..but,mlm tu,my mum,my father & i pgil dya masuk,dia just tgok jea..tanak masuk pun..myb dia na tdur ngan adik2nya di luar buat kali terakhir & itulah juga merupakan kali terakhir i tgok dia ktka dia msih bernafas..time pg na pegi skula tu i da ta nmpak dye kt mna daa..haih.. sedihnyee :'(

penghormatan terakhir from adik2 kak comey ;



ibu yg tgok dr jauh jer ..

kak bety..
kak putih..



kak comey, we miss youu :'(








3 comments:

Liya Laa said...

jgn cdey2..yg hilang pasti berganti..huhu

theChumelest said...

alar...cian nyer....saba la ye..patah tumbuh hilang berganti...yg penting kamo x dera mental n fizikal die (tatau merepek ape) haha...

misluvcoklat said...

haha. but tade yg bole ganti en kak comel kot.. huhu :')